Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio vykusiuose koncertuose klausytojai rinko jiems labiausiai patikusį atlikėją ar grupę. Po paskutiniojo koncerto susumavus žiūrovų ir vertinimo komisijos rezultatus "Pizza Jazz" įsteigtas "džiazo valgytojų" prizas buvo įteiktas atlikėjui iš JAV Al McKay.

Al McKay aidint žiūrovų plojimams į sceną pakvietė grupės "The Earth Wind&Fire Experience feat. The Al McKay Allstars" narius, kuriems ir dedikavo žiūrovų simpatijų prizą.

Festivalio meno vadovas Jonas Jučas tokį atlikėjo žingsnį pavadino geriausiu sprendimu.

Al McKay su grupe į festivalio istoriją įeis ir kaip "Jazz Eaters Award" 2004 laimėtojai, ir kaip pirmoji "Kaunas Jazz" festivalio grupė, koncertavusi Kauno halėje. Dvimiesčio festivalis plečiasi ir tampa vis populiaresnes, todėl pritraukia daugybę klausytojų į laisvalaikio klubus bei koncertų sales.

Šiais metais apdovanojimą iš bronzos ir stiklo kūrė skulptorius Kęstutis Lanauskas. Skulptūrėlė vaizduoja plokštelę, kurios viduje stiklas su Laisvės al. planu ir pažymėtomis pagrindinėmis koncertų vietomis. Stiklinėje ertmėje besiritinėjantys rutulėliai tarsi simbolizuoja "Kaunas Jazz" festivalio žiūrovų judėjimą Laisvės alėja, kuri tampa "Kaunas Jazz" festivalio centru.

Kęstutis Lanauskas, kuriantis skulptūras iš įvairių medžiagų, yra žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Autorius gavo ne vieną apdovanojimą Lietuvos ir tarptautiniuose konkursuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją