Organizatoriai žada, kad šis festivalis bus vienas didžiausių renginių, švęsiantis naujų valstybių įstojimą į Europos Sąjungą. Berlyno širdyje prie Brandenburgo vartų koncertuos roko, pop, „world music“ atlikėjai iš dešimties naujų Europos Sąjungos valstybių. Projekto organizatoriai pagrindine festivalio žvaigžde paskelbė Andrių Mamontovą, kuriam patikėta užbaigti šio festivalio programą.

„Tai - didelė garbė. Berlynas yra vienas mano mylimiausių miestų, kuriame lankausi kasmet nuo 1989-ųjų. Kažkada stovėdamas prie Brandenburgo vartų Rytų Berlyno pusėje ir stebėdamas pasieniečius, saugančius garsiąją Berlyno sieną, nebūčiau patikėjęs, kad kažkada toje vietoje dainuosiu savo dainas. Man tai daugiau nei dovana. Berlynas yra, ko gero, labiausiai atspindintis Europos istoriją miestas, todėl ypatingai švęs naujų Europos narių prisijungimą“, sakė dainininkas.

Praėjusiais metais Andrius Mamontovas sukūrė lietuviškąjį Europos Sąjungos himną „Laisvė tavyje“ ir šią dainą kartu įrašyti pakvietė Marijų Mikutavičių, Astą Pilypaitę, Edmundą Kučinską, Egidijų Sipavičių, „B‘Avariją“, „G&G sindikatą“ ir kitus atlikėjus.

„Laisvė tavyje“ tapo baigiamuoju akcentu Europos Sąjungai skirtame koncerte, kurį praėjusių metų gegužės mėnesį, artėjant referendumui, tiesiogiai iš Vilniaus Katedros aikštės transliavo TV3, LTV ir TV4 televizijos.

Balandžio 30 – gegužės 1 dienomis Berlyne organizuojamo festivalio tikslas yra populiarinti naujų Europos Sąjungos valstybių kultūrą, todėl Andrius Mamontovas savo pasirodymo metu dainuos ir anglų, ir lietuvių kalba. Atlikėjui ir kartu su juo į Berlyną vykstantiems muzikantams Arnoldui Lukošiui, Eimantui Belickui bei Meinardui Brazaičiui įvaizdį kuria dizaineris Juozas Statkevičius.

Ruošdamasis daugiau nei valandos trukmės savo pasirodymui Berlyne, šį sekmadienį, balandžio 25 dieną, Andrius Mamontovas surengė koncertą Vilniuje, prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“. Koncerte buvo pristatytas ir šią savaitę prekyboje pasirodantis Andriaus Mamontovo kompaktinis singlas „Pavasariniai žiedai“, kuriame muzikos gerbėjai be titulinės dainos ir jos vaizdo klipo taip pat ras retų įrašų ir niekur neskelbtą Andriaus Mamontovo dainą „Aitvarai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją