Kantri muzikos trejetukas „Lady Antebellum“ gavo penkis apdovanojimus, tarp jų du iš svarbiausių – už metų dainą ir metų įrašą.

Lady Gaga, kuri raudonuoju kilimu buvo užnešta milžiniškame kiaušinyje, buvo apdovanota trijose prestižinėse kategorijose. Jos „The Fame Monster“ buvo išrinktas geriausiu popmuzikos vokalo albumu.

Reperis Jay-Z ir soul žvaigždė Johnas Legendas taip pat susišlavė po tris „Grammy“ apdovanojimus.

Jay-Z abejais atvejais šlovę atnešė jo kartu su Alicia Keys atliktas hitas „Empire State of Mind“. Tuo tarpu J. Legendas buvoo apdovanotas už bendradarbiavimą su hip-hopo grupe „The Roots“.

Prieš iškilmingą ceremoniją daugiausia nominacijų buvo sulaukęs Eminemas. Tačiau iš jų jam skirti tik du apdovanojimai: geriausias repo albumas už rinkinį „Recovery“ ir geriausias individualus repo kūrinys už „Not Afraid“.

Anksčiau manyta, kad Eminemo „Recovery“ bus pripažintas geriausiu albumu, tačiau šis titulas atiteko kanadiečių rokeriams „Arcade Fire“ už jų trečią studijinį albumą „The Suburbs“.

Dar vieno šoko sulaukta geriausio naujo atlikėjo kategorijoje, kur dainininkė ir bosistė Esperanza Spalding įveikė paauglių dievaitį Justiną Bieberį ir hip-hopo naujoką Drake’ą. E. Spalding tapo pirmąja džiazo atlikėja, laimėjusia šį apdovanojimą.

Britų naujokai dainininkai „Florence and the Machine“ ir „Mumford ans Sons“ taip pat nieko nepešė šioje kategorijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją