„Kelionės, ypač kai važiuojame į koncertus, leidžia pažvelgt į save, kūrybą ir aplinką naujai. Įdomi patirtis – kaip priima skandinavai, rusai, britai ar kaimynai latviai. Visur galiu pasimokyti “, - pasakojo Alina Orlova. Dainininkė intensyviai koncertuoja nuo praėjusių metų vidurio, kai Lietuvoje ir Rusijoje pasirodė jos antrasis albumas „Mutabor“ („Monaco production“ ir „Snigeri“), o Prancūzijoje – pirmasis CD „Laukinis šuo dingo“ („Fargo“). Sausio mėnesį dvi savaites atostogavusi Sicilijos saloje, dainininkė skuba į koncertines keliones.

Vasario pradžioje lietuvė pasirodė festivalyje „Barents spektakel 2011“, vykusiame viename atšiauriausių Europos taškų – Kirkenes mieste. Vietiniai šį miestą mėgsta pristatyti palyginimu. Nuo Norvegijos sostinės Oslo atstumas iki Kirkenes yra toks pat, kaip nuo Oslo iki Romos – viso 2500 kilometrų. Renginys „Barents spektakel 2011“ yra skirtas Barenco jūros regiono kultūrai – jame pasirodo žymiausi Norvegijos, Suomijos ir Rusijos muzikantai. Šiais metais Alina Orlova buvo vienintelė ne šio regiono atlikėja ir scenos viešnia.

„Spaudžiant 26 laipsnių šalčiui, labai nustebino šiltas skandinavų priėmimas. Galbūt to nesitikėjau, skandinavai juk garsėja santūrumu. Galbūt dėl to, kad buvau vienintelė „užsienio“ atlikėja“, - įspūdžiais dalinosi Alina, pirmą kartą koncertavusi Norvegijos publikai.

Šiandien Alina Orlova kraunasi lagaminą kelionei į Baltarusiją. Minske dainininkė pasirodymą surengs jau vasario 11 dieną, penktadienį.

„Alinos koncertų užsienyje grafikas iki rugpjūčio jau aiškėja. Pavasarį jos laukia Londone, Maskvoje, Sankt Peterburge, Rygoje. Vasarą keliausime į didžiausią Baltijos regione festivalį „Positivus“ Latvijoje. Liepos mėnesį – koncertai Prancūzijoje. Vienas įdomiausių koncertų ten – pasirodymas festivalyje „Les Nuits de Fourvière“ Lione. Šio festivalio programoje pernai puikavosi tokios pasaulinės žvaigždės, kaip „The xx“, Charlotte Gainsbourg, „Noah And The Whale“, Vanesa Paradis, Iggy Pop ir kiti,“ – pasakojo dainininkės vadybos kompanijos „Muzikos bomba“ direktorius Lauras Lučiūnas.

Lietuvoje artimiausiu metu Alina Orlova koncertuos Kaune – vasario 25 dieną Ryšių istorijos muziejaus salėje. Daugiau koncertų gimtinėje kol kas nėra suplanuota.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją