Atrankoje į šį dainų konkursą atlikėjos dalyvaus pirmą kartą, tačiau muzikos pasaulio naujokėmis jų tikrai nepavadinsi: abi nuo mažų dienų savo gyvenimus sieja su menais ir muzika, dainuoja nuo vaikystės, o jųdviejų duetas gyvuoja jau septynerius metus. Giedrė aštuonerius metus dainavo merginų chore, su juo apkeliavo tarptautinius festivalius, Akvilė baigė Balio Dvariono muzikos mokyklą, kurioje įgijo dvi specialybes: fortepijono ir estradinio dainavimo. Pastaruosius šešerius metus abi merginos mokosi vokalo subtilybių ir bendradarbiauja su roko grupės “Rojaus Tūzai” lyderiu Povilu Meškėla.

Per visą savo muzikinę karjerą Akvilė ir Giedrė yra atlikusios daugybę skirtingo žanro kūrinių – tai ir lietuviškos atgimimo dainos, rokas, pop bei disko projektai, jos net yra įrašiusios vaikiškų dainelių albumą. Merginų koncertinės veiklos spektras aprėpia miestų šventes, įvairius renginius, konkursus ir roko muzikos festivalius. Pastaruoju metu Akvilė ir Giedrė daug koncertuoja su ABBA bei disko projektais, dainuoja solo, duetu bei yra grupių “Rojaus Tūzai” ir “ExLibris” pritariančiosios vokalistės. Abi merginos sieja savo ateitį su dainavimu, tačiau tuo pat metu ir siekia aukštojo išsilavinimo kitose srityse: Giedrė Vilniaus universitete studijuoja verslą anglų kalba, o Akvilė kremta kūrybinių industrijų mokslus Vilniaus Gedimino technikos universitete.

Paklaustos, kodėl per šešiolika dainavimo metų į nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos konkursą susiruošė tik šiais metais, Giedrė ir Akvilė vieningos: „Mes turime ką pasakyti žmonėms, tad tikimės sukelti tikrą emocijų bangą kiekvieno žiūrovo širdyje: kažką priversti susimąstyti, kažką pradžiuginti, o kažką gal net supykdyti. Esame tikros, kad abejingų mūsų pasirodymui nebus”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją