1997-ais metais reperio B.O.W. ir DJ Gismo įkurtas projektas „Bomfunk MC‘s“ stulbinančios sėkmės sulaukė 1999-ais metais įrašius super-hitą „Freestyler“. Singlas pateko į pirmas topų pozicijas net dvylikoje šalių, o oficialiame D.Britanijos tope užkopė iki antros vietos.

2000-ais metais MTV muzikiniuose apdovanojimuose „Bomfunk MC‘s“ buvo pripažinta geriausia nominacijoje „Best Nordic Act“, o 2001-ais Vokietijos apdovanojimuose ECHO apdovanota už geriausią šokių muzikos singlą “Freestyler“. 2002-ais metais „Bomfunk MC‘s“ įrašė kūrinį „(Crack It) Something Going On“, kuris buvo skirtas pasaulio futbolo čempionatui „FIFA World Cup Korea-Japan 2002“.

Hiphopą, electro, funk ir house muziką grojančios grupės debiutinis albumas „In Stereo“ buvo išleistas 2000-aisiais, o dar po dviejų metų muzikos prekių parduotuvėse pasirodė antras darbas „Burnin' Sneakers“. „Bomfunk MC‘s“ iki šiol pardavė 1 milijoną albumų ir beveik 3 milijonus singlų kopijų. Pasirašius kontraktą su „Universal Records“ pastaruosius pusę metų Suomijos muzikantai įrašinėjo trečią albumą, kuris bus išleistas vasaros pabaigoje.

Mr Willy yra vienas iš trijų „Bomfunk MC‘s“ narių, koncertų metu grojantis bosine gitara ir klavišiniais instrumentais. Jis prie grupės prisijungė prieš penkerius metus ir kartu su „Bomfunk MC‘s“ sugrojo daugiau nei 300 koncertų. Willy taip pat daug dirbo įrašinėdamas paskutinį albumą. Pasak DJ‘aus, su juo įrašų studijoje bendradarbiavo prodiuseris JS16, 2001-ais metais prodiusavęs "Darude" singlą „Sandstorm“.

Mr Willy plokšteles sukti pradėjo 1995-ais metais ir šiuo metu groja funkybreaks, house, progressive breakbeat ir oldschool hardcore muziką. 1999-ais metais Tampere mieste jis buvo atidaręs savo klubą kur ir susipažino su „Bomfunk MC‘s“ nariais. DJ‘us teigia, kad jo įsimintiniausi setai buvo sugroti Suomijos snieglenčių festivalyje „Red Bull City Flight“, kur Mr Willy teko groti prieš 40 000 žmonių minią, o taip pat kuklus vakarėlis Oulu mieste, kur jo klausęsi 200 klaberių šoko ant stalų.

DJ‘us kaip „Bomfunk MC‘s“ narys kartą jau lankėsi Lietuvoje, tačiau, pasak jo, tuomet neturėjo galimybės pasidairyti po Vilnių. „Šį kartą ketinu apžiūrėti visas įžymias vietas. Girdėjau, kad lietuviai yra labai mieli ir draugiški“, - sakė Mr Willy.