Balandžio 30 - gegužės 2 dienomis čia vyks tradicinis, jau trečiasis festivalis "Kunigunda Lunaria 2004". Jame dalyvaus ir užsienio atlikėjai. Suomių kolektyvas "Deadbabes", estų grupė "Forgotten Sunrise", latvių eksperimentatoriai "Barodarho" – tai tik dalis užsieniečių desanto, pasirodysiančio kiekvienais metais vis didesnio populiarumo sulaukiančiame festivalyje.

"Pastebime, kad Lietuvoje kiekvienais metais vis daugėja šios kultūros gerbėjų, kurie ne tik klausosi tokios muzikos, bet ir rengiasi gotikiniais drabužiais, darosi specialų makiažą ir šukuosenas. Turbūt joks kitas festivalis ar renginys negali pasigirti tokiais savo įvaizdį puoselėjančiais žiūrovais“, - sako vienas iš šio festivalio rengėjų Ugnius Liogė.

Festivalio metu sostinėje ne tik vyksta koncertai, bet ir rengiamos parodos, demonstruojami filmai, instaliacijos, o visi šios kultūros gerbėjai turi galimybę bendrauti specialiame festivalio klube.

Pernai metais „Kunigunda Lunaria“ festivalyje dalyvavo lenkų bei slovakų gotikinės muzikos žvaigždės, o taip pat ir kultinis didžėjus iš Anglijos DJ De'Ath.

Šiais metais renginys dar smarkiau praplėtė renginio geografines ribas - festivalis turėtų tapti puikiu šiaurietiškos gotikinės muzikos pristatymu.

Šiais metais festivalis ir vėl tęsis tris dienas. Kaip ir pernai, pirmąją dieną vyraus kietesnės, industrial stiliaus muzika. Be lietuvaičių Donio ir grupės "Notanga", sostinės senamiestyje, netoli šv.Onos bažnyčios įsikūrusiame klube „Intro“ pasirodys šokiruojančiais koncertais garsėjantys latviai "Barodarho", estai "Plastic Whore" bei didžiausia suomių industrinės muzikos viltis "Kuroshio Current". Po koncerto klausytojus iki ryto šokdins didžėjai.

Antrąją festivalio dieną, šeštadienį, koncertas vyks ant Tauro kalno įsikūrusiame klube "Mulen ružas". Ši dieną turėtų privilioti kitokius gotikinė muzikos stilius – roką, deathrock, synthpop bei darkwawe mėgstančius gerbėjus. Daug kam staigmena turėtų tapti ir tai, kad čia pasirodys pakankamai gerai žinoma grupė "Lemon Joy". Nors ją būtų sunku pavadinti tradicine gotikine grupe, tačiau liūdnas, melancholiškas ir romantiškas dainas dievinantis grupės lyderis Igoris Kofas neslepia simpatijų gotikinei muzikai.

Su malonumu sutikęs pasirodyti „Kunigunda Lunaria“ scenoje jis žiūrovus žada nustebinti specialia grupės programa, joje skambės ir negirdėti "Lemon Joy" kūriniai.

„Tokie festivaliai galbūt net labiau reikalingi mums nei publikai. Įprastuose koncertuose negauni tokios energijos, kokios tikimės sulaukti šiame festivalyje - teigiamos ir teisingos. Grosime gerą muzika – tai tikrai galime pažadėti“, - užtikrino I.Kofas.

Antrąją dieną pasirodys ir pagrindinė šio festivalio grupė – "Deadbabes" iš Suomijos, kuri žiniasklaidoje jau vadinama "naujaisiais HIM". Muzikinių abiejų grupių sąsajų išties yra – „Kunigunda Lunaria“ scenoje pasirodusianti suomių ketveriukė, kaip ir jų garsieji tėvynainiai taip pat groja romantišką, emocingą gotikinį roką su stipriu vokalu, jų pasirodymai būna itin uždegantys, o "Deadbabes" vokalisto dainavimo manierą daug kas lygina su Deividu Gahanu iš "Depeche Mode".

Antrąją dieną taip pat pasirodys ir bene garsiausia estų alternatyviosios scenos grupė "Forgotten Sunrise", lietuvių gotikos atlikėjai "Anapilis", "Mano juodoji sesuo", metalinio roko viltis "Saprophytes" ir kiti, o koncertą pabaigs didžėjai, tarp kurių bus ir tikra scenos legenda iš Didžiosios Britanijos DJ De'Ath.

Trečioji festivalio diena, kuri vėl vyks klube "Intro", bus skirta elektroninei muzikai - savo programas gros keli didžėjai, o taip pat žadama ir staigmenų.

Pagrindinis "Kunigunda Lunaria" dėmesys bus skiriamas muzikai, bet nestigs ir kitų meno rūšių. Festivalio klubu tapusiame "Intro" bus surengtos parodos, rodomi filmai ir videoprojekcijos. Įdomia staigmena turėtų tapti ir tai, kad šiam renginiui festivalio klube bus paruoštas specialus alkoholinis kokteilis. Perkantieji išankstinius bilietus, taip pat gaus ir specialiai festivaliui išleistą kompaktinį diską.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją