Anot grupės lyderio Igorio Kofo, kūrinys nostalgišku pavadinimu „Kažkada“ turi savo istoriją. „Mano bendraamžiams ir šiek tiek vyresniems užtektų tik poros užuominų, kad jie suprastų, kur ieškojau įkvėpimo. Ar pamenate, kokia muzika skambėjo lenkų ir čekų Vilniuje statytų atrakcionų parkuose? – klausiamai šypsosi „Lemon Joy“ lyderis. – Kalbu apie devintąjį praėjusio amžiaus dešimtmetį, kai Europos topuose karaliavo tokios grupės ir atlikėjai kaip „Modern Talking“, Sandra, C.C. Catch. Įrašinėdamas dainą „Kažkada“ mėginau išgauti būtent tų laikų skambesį, kuris man kvepia deficitine kramtoma guma „Donaldas“ ir primena mano paauglystę.“

Įdomus sutapimas: šiame kūrinyje netyčia įsiamžino maža mergaitė iš Vokietijos – būtent šioje šalyje užgimė bene garsiausia anų laikų popgrupė „Modern Talking“. „Kaip tik įrašinėjau šią dainą, kai pas mus į studiją užsuko bičiuliai iš Vokietijos. Negalėjau praleisti progos – mat būtent su vokiečių popmuzikos genijumi Dieteriu Bohlenu man asocijavosi dainos „Kažkada“ skambesys. Su tais draugais iš Vokietijos kartu buvo ir maža mergaitė, kurios paprašiau ką nors pasakyti vokiškai į mikrofoną. Kaip vėliau išsiaiškinome, ji pasakė „Aš noriu ledų porcijos“. Šia fraze ir prasideda mūsų daina. Jai už darbą, žinoma, atsilyginome ledų porcija“, – šypsodamasis dainos atsiradimo istoriją prisiminė dainininkas.

Nauja daina „Kažkada“ jau skamba „Lemon Joy“ koncertuose ir netrukus bus pristatyta Lietuvos radijo stotims, o albumo „Stebuklas“ gerbėjams dar teks šiek tiek palaukti. Naujas albumas pasirodys po 5 metų pertraukos ir taps septintuoju grupės diskografijoje. Paskutinis albumas „1210“ buvo išleistas 2006 pavasarį. Tiek paskutinis darbas, tiek senesni albumai buvo puikiai įvertinti tiek gerbėjų, tiek muzikos kritikų. Jau 15 metų gyvuojanti grupė yra nominuota (ir gavusi) ne vienam „Bravo“ ir Radiocentro“ apdovanojimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją