Vilniaus scenoje J. Obrazcova dainuos su savo ilgamečiu scenos partneriu gruzinų tenoru Zurabu Sotkilava ir jaunaisiais lietuvių solistais Asmik Grigorian, Ieva Prudnikovaite ir Vaidu Vyšniausku. Koncertą diriguos maestro Robertas Šervenikas.

"Vadinu šį koncertą atsisveikinimu su Lietuva, tačiau neslėpsiu - giliai širdyje rusena viltis dar kada nors čia apsilankyti. Nors pažvelgusi į ateitį abejoju, ar tai kada nors įvyks", - sakė legendinė Rusijos operos primadona.

Koncertas buvo planuotas praėjusių metų gruodį, bet tuomet dėl techninių priežasčių nukeltas į sausio pabaigą.

Kalbėdama apie susitikimą su Vilniaus publika 71-erių metų J. Obrazcova teigė sutikusi dalyvauti koncerte ne tik dėl ypatingos progos - neseniai minėto Lietuvos operos 90-mečio jubiliejaus, tačiau ir dėl ją siejančių artimų ryšių su Lietuva. Kiekvienas apsilankymas Vilniuje gaivinąs jos prisiminimus apie prieš dešimtmetį amžinybėn iškeliavusį garsų lietuvių dirigentą Algį Žiūraitį, su kuriuo dainininkę siejo ne tik sceninis gyvenimas, bet ir santuoka.

Dviejų dalių koncerte skambės išskirtinė programa - ne tik operos gerbėjams gerai pažįstami pasaulinės klasikos šedevrai, bet ir tokie reti kūriniai kaip "Perikolos daina" iš Jacques'o Offenbacho operetės "Perikola", Princesės arija iš italų kompozitoriaus Francesco Cilea operos "Adriana Lekuvrer" ir kiti.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją