Kelis mėnesius įrašų studijoje dirbęs prie misterijos garso takelio Linas prisipažįsta, kad toks grandiozinis projektas – tai didžiulis pliusas jo, kaip muzikos prodiuserio karjeroje. „Kartu su puikia režisiere Rasa Micachiene bei visa kūrybine komanda išsikėlėme tam tikrus tikslus ir užduotis, kuriuos šlifavome iki tol, kol patiko ne tik mums, bet ir čempionato rengėjams bei dalyvaujančių šalių ambasadų atstovams“, – sako prodiuseris.

Žymiausi Lietuvos atlikėjai uždainuos kitomis kalbomis, ryškiausi Europos šalių muzikiniai perliukai suskambės visiškai kitaip. Scenoje planuojamas galingas šou, kuris bus tiesiogiai transliuojamas Lietuvoje ir visoje Europoje. Muzikos prodiuseris įsitikinęs, kad misteriją bus įdomu žiūrėti tiek toms šalims, kurių muzika bus interpretuota mūsų išraiškos priemonėmis, tiek Lietuvos žiūrovams.

„Iš viso nuskambės 25 muzikiniai segmentai, sujungti į vieną kūrinį. Kiekvienai šaliai rinkome muziką, kuri geriausiai atspindėtų šalies dvasią, identitetą. Vienas iš kūrybinės grupės tikslų, dar viso proceso pradžioje, buvo nuspręsti – kaip būtent mes, lietuviai, suvokiame tas šalis per muziką ar šokį“, – sako L. Adomaitis.

Muzikinėje misterijoje žiūrovai išgirs Vaidą Genytę dainuojant vengrų kalba, o Merūną kartu su Aiste Pilvelyte traukiant ukrainiečių liaudies dainą. Egidijus Sipavičius nuotaikingai pristatys Izraelį, o Rasa Bubulytė, Aistė Smilgevičiūtė ir skrabalų virtuozas Regimantas Šilinskas dainomis pasakos apie Lietuvą. Tai tik keli fragmentai iš muzikinės misterijos, apie kurią prodiuseris daugiau detalių neatskleidė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją