Kaip Eltai sakė festivalio "Vilnius Mama Jazz" rengėja Judita Bartoševičienė, džiazo muzikos tėvynėje - Jungtinėse Amerikos Valstijose balandžio mėnuo tradiciškai skiriamas džiazui - istorinei amerikiečių muzikos meno ir gyvenimo būdo formai. Balandį pagarba džiazui atiduodama ne tik JAV, bet ir šalyse, kuriose Jungtinės Valstijos turi savo atstovybes.

Tarptautinį projektą "Jazz Appreciation Month" 2002 metais pradėjo įgyvendinti Nacionalinis Amerikos istorijos muziejus kartu su daugeliu kitų organizacijų, remiant legendiniam amerikiečių džiazo trimitininkui, kompozitoriui, prodiuseriui Quinsy Jonesui (Kvinsiui Džounsui).

Vilniuje šis projektas vykdomas jau treti metai: užpernai džiazo koncertas vyko buvusiame "Angaro" klube, pernai - kino klube Žirmūnuose, šįmet pasirinkta šiam sumanymui labai tinkanti "Forum Palace" salė.

Šįkart žinomas Lietuvos džiazo bosistas Romas Malinauskas koncertui subūrė stipriausius Lietuvos džiazo instrumentininkus ir vokalistus iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių. Koncerte pasirodys džiazo trimitininkai Valerijus Ramoška ir Vaidas Česnauskas, saksofonininkai Rimas Brazaitis, Algis Kilis, Tomas Botyrius, klavišininkas Arnoldas Jankūnas, gitaristas Virgis Pažemeckas, bosistas R. Malinauskas, perkusininkas Arvydas Joffė, vokalistai Vita Rusaitytė, Stepas Januška, Remigijus Ruokis ir Vilmantas Markevičius.

Šiuos atlikėjus koncertui suvienijęs R. Malinauskas yra "Doudi Jazz Band" bosistas, dėsto Klaipėdos universiteto džiazo muzikos katedroje, groja su daugeliu Lietuvos džiazo grandų. Dalyvavo džiazo festivaliuose Birštone, Kaune, Klaipėdoje, yra grojęs JAV, Vokietijoje, Prancūzijoje, Monake, Švedijoje, Suomijoje, Rusijoje.

R. Malinauskas dalyvavo Kęstučio Antanėlio roko operos "Peras Giuntas" pastatyme, Johno Lennono (Džono Lenono) atminimui yra surengęs koncertą-akciją "Muzikantai už gyvenimą" Kretingos vienuolyne, Kalėdų džiazo mišias. Jo projektai skambėjo Klaipėdos Pilies džiazo festivaliuose. R. Malinauskas nuolat bendradarbiauja su dainininke Laima Vaikule, 1998 m. su ja dalyvavo koncertiniame ture JAV. 2002 m. su tarptautiniu orkestru bosistas grojo kompozitoriaus Raimondo Paulo autoriniuose koncertuose Maskvos Kremliuje ir Rygoje.

R. Malinausko suburtos Lietuvos džiazo muzikos pajėgos žada ekspresyvų klubinį koncertą su "Tower of Power" muzika, aranžuota projekto lyderio.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją