“Ko tokio nepažįstu?”, paklausite. Pasak žurnalisto ir visuomenės veikėjo Algimanto Čekuolio, hipsteris tai ne koks emo ar skeiteris. Hipsteris yra toks originalus žmogus, kad originalumo skalėje nuo 1 iki 10 užima 17 vietą. Beje, yra šaltinių, kurie teigia, kad A. Čekuolis yra vyriausias Lietuvos hipsteris.

Pasak pasaulio žiniasklaidos, pažengusiose vakarų šalyse hipsterių knibždėte knibžda – jie yra madingesni, negu tu, klauso muziką, kurios tu dar negirdėjai, žiūri filmus, kurių tu dar nė nepabrowzinai ir suka meną, kurių tu iš vis nesuprastum. Siekdami šią kultūrinę šviesą kuo pirmučiausiai atnešti į Lietuvą, kad neduok die latvis neaplenktų, susibūrė ištisas būrys pretendentų į lietuviškus hipsterius.

“Kada jei ne dabar atėjo laikas padėti tašką ir pirmiems oficialiai įamžinti lietuviškojo hipsterio atradimą diskotekoje”, - iškilmingai kalbėjo vintažiniais raginiais akiniais pasipuošęs „Mondayjazz“ frontmenas Justas Fresh. “Ieškoti hipsterio, tai kaip šeršė la hipster”, - antrino ironiškais marškinėliais V formos apykakle pasidabinęs Tadas Quazar ir ūsus glostantis „Cosmovast“ pilotas Matas Synthsoulsizer. Pasak jų, tikras hipsteris niekada neprisipažins esąs hipsteris, todėl oficialus pirmo rūšies atstovo radimas Vilniuje bus palydėtas neeiline diskoteka.

Muziką, kurią mažai kas yra girdėjęs, vakarėlio metu taip pat suks į hipsteriškiausio Lietuvos didžėjaus vardą pretenduojantys „The Charmingman“, „International Playboy“ bei „Popalėja“. Gyvą muzikinį performansą, kokio nė pačiam Niujorke nerasi, surengs „Šventinis Bankūchenas“.

Tikri hipsteriai šį penktadienį “Opiume” laukiami plačiai ir nemokamai atvėrus duris. Visiems kitiems aiškiname – puoštis ir blizgintis yra tragiškai nemadinga, todėl vakarėlio aprangos kodas yra natūralus ir šiek tiek panešiotas. Diskotekos metu patariama truputį pašokti, truputį pasiskųsti, gerokai intelektualiai pablevyzgoti ir pasigirti, kad pas jus namie groja geriau. Galite atsinešti mėgstamą knygą apie fotografiją.

Tuo tarpu šeštadienį, sausio 15 d., į „Opiumą“ kvies išskirtinių šokių naktis. Vieni geriausių didžėjaujančių lietuvaičių, muzikinėmis kelionėmis ne vieną kartą apsukusių visą pasaulį, šeštadienį vienijasi už “Opium” pulto.

Vidis iš „Silence Family“, grojantis tarp Vilniaus ir Briuselio, partyzanas Mantas T, gyvenantis traukiniuose ir lėktuvuose Vilnius-Kelnas bei tolimiausias sugrįžėlis – Niujorko diskotekas ir šaligatvius šlifuojantis legendinės „Discomafios“ atstovas Zhill. Ne vieno klubinėtojo geriausiais tituluojami sugrįžėliai vienam vakarui vienijasi trigubai geresnei diskotekai, kurioje sieks įrodyti, jog Lietuvoje ne tik galima, bet ir norisi šokti.

Vakarėlis, subalansuotas rafinuotiems reiveriams itin tiks ir visiems kitiems, diskotekoje ieškantiems ne blizgučių, o esminių šokių. „Tarp Vilniaus ir Kauno bokštų“ su vienas kitą pergrosiančiais Vidžiu, Mantu T ir Zhill – šį šeštadienį, sausio 15 d. “Opiume”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją