Pirmas toks vakarėlis įvyks sausio 15 dieną gaiviausioje ir žaliausioje Vilniaus vietoje – restorane „Green Hall“, esančiame to paties pavadinime verslo centre.

„Blaivūs vakarėliai – ne mados reikalas ir ne naujovių vaikymasis. Mūsų idėja – skatinti jaunuolius būti sąmoningais, priminti jiems, kad kiekvienas iš mūsų esame kūrėjas – savęs, aplinkos, santykių, laisvalaikio.

Neburiame sektos ar abstinentų grupuotės. Nė vieno atėjusiojo nebadysime pirštais ir neskaitysime pamokslų, kokia blogybė yra alkoholis ir narkotikai.

Mes tik norime suteikti jaunimui galimybę pasirinkti, todėl siūlome bendrauti ir linksmintis kitaip. Jei netikėtume idėja, jog įmanoma praleisti vakarą be svaigalų, to nesiimtume“, - sakė A. Bružas.

Į pirmąjį vakarėlį pakviestos muzikos grupės, kurios yra kitoniškos, išsiskiria iš kitų savo muzika bei kūrinių pateikimo forma. Svečius gera nuotaika apdovanos „Brassbastardz“ su soliste Daiva Starinskaite bei teatrališkų vyrų grupė „Stipriai kitaip“ su jos idėjiniu vadu aktoriumi Vidu Bareikiu.

Restorano „Green Hall“ virtuvės meistrai šiam vakarui taip pat ruošia staigmeną – specialų valgiaraštį, kuriame bus nealkoholinių kokteilių, originalių gėrimų derinių bei specialių užkandėlių.

„Jei gerai pagalvotume, mes gyvename iš inercijos. Vos išgirdę kodinį žodį „vakarėlis“, tuoj pamąstome: kompanija, gėrimai, gera nuotaika. Bet tą nuotaiką įmanoma sukurti ir be svaigalų.

Išgėrę nepastebime svarbių dalykų. Bendraujame ne tokie, kokie esame, o tokie, kokiais mus paverčia alkoholis. Dažnai išorinis linksmumas būna tik kaukė, užkertanti kelią į nuoširdų, sveiką bendravimą. O mes tas kaukes siūlome nusiimti ir susitikti tokiems, kokie esame savo prigimtimi – švarūs, be žalingų įpročių”, - mintimis dalijosi A. Bružas.

Visi renginio dalyviai bus vaišinami tikra, iš Kinijos atvežta arbata.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją