Kaip pranešė Lietuvos nacionalinė filharmonija (LNF), Panevėžyje ansamblis pasirodys antradienį, LNF salėje Vilniuje - trečiadienį.

Koncerte skambės Johanneso Brahmso (Johaneso Bramso) Fortepijoninis trio B-dur, Sergejaus Rachmaninovo Sonata violončelei ir fortepijonui g-moll ir Dmitrijaus Šostakovičiaus Fortepijoninis trio e-moll.

Tarptautinių konkursų laureatė ir Rusijos nusipelniusi artistė J.Revič yra Jurijaus Bašmeto vadovaujamo kamerinio orkestro "Maskvos solistai" koncertmeisterė bei solistė.

Smuikininkė yra tarptautinio Piotro Čaikovskio konkurso diplomantė, groja rečitalius Maskvos konservatorijos ir Sankt Peterburgo filharmonijos didžiosiose salėse, Bonoje, Milane, Miunchene, Duisburge, Nicoje, Romoje ir kitose prestižinėse Europos scenose.

Maskvos P.Čaikovskio konservatorijos profesorius A.Kniazevas yra žinomas ne tik kaip violončelininkas, bet ir kaip puikus vargonininkas. Beje, vienas pirmųjų jo koncertų šiame "amplua" įvyko prieš porą dešimtmečių Vilniaus Katedroje. Jo repertuare yra beveik visi violončelei parašyti kūriniai, daug vargonų muzikos.

A.Kniazevas yra daugelio tarptautinių violončelininkų konkursų nugalėtojas, muzikantas aktyviai koncertuoja Rusijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Ispanijoje, JAV, Japonijoje, Korėjoje.

P.Geniušas - keturių tarptautinių konkursų nugalėtojas ir 1992 metų Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas.

Jis gastroliavo JAV, Japonijoje ir daugelyje Europos šalių, skambino prestižinėse scenose Maskvoje, Sankt Peterburge, Niujorke, Tokijuje, Vienoje. P.Geniušas dalyvavo Šlezvigo-Holšteino, Turo, Avinjono, Liucernos, kituose tarptautiniuose festivaliuose.

Pianistas bendradarbiavo su kompozitoriais Alfredu Schnittke (Šnitke), Broniumi Kutavičiumi, Osvaldu Balakausku, Leonidu Desiatnikovu. Šie kompozitoriai dedikavo jam savo kūrinių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją