Sėkmingas debiutinis albumas – prieš pat šventes

„Silence“ idėjinis vadas ir sumanytojas Vidis bei nuolatinis jo studijos partneris Mario Basanov švęsti taip pat turi daugiau nei vieną progą. Pasirodymai beveik visuose Lietuvos miestuose, taip pat Anglijoje, Airijoje, Rusijoje, Bulgarijoje, kitose šalyse bei beveik nebeiškraunami lagaminai tapo kasdienybe. Tiesa, visiškai neužgožiančia pagrindinės dueto veiklos – kūrybos. Trejus muzikinės draugystės metus prieš pat šventes vainikavo dvigubas debiutinis Mario Basanov ir Vidžio albumas „Changed“, iš žiemos miego pabudinęs ne tik melomanus, bet ir išrankiuosius kritikus, įprastai besidominčius tik užsienio produkcija.

Visos „Silence“ divos vienoje scenoje

Gyvą Mario ir Vidžio pasirodymą naujametinę naktį praturtins net kelių talentingų vokalisčių balsai. Visų pirma tai – „I‘ll Be Gone“ ir „Who‘s Shot The Silence?!“ bendraautorė, itin sėkmingame tandeme su elektronikos prodiuseriu Leon Somov kurianti dainininkė Jazzu, šiemet pasirašiusi solinio albumo kontraktą su švedų leidybine kompanija. Taip pat – kadaise vokalo pagrindų Jazzu mokiusi istorinės lietuviškos grupės „Empti“ vokalistė Giedrė, įdainavusi elektronikos dueto kūrinius „Suspend the Feeling“ bei „Slow“. Į kompaniją joms „Forum Palace“ klubo scenoje kops ir dažnai su „Silence“ komanda pasirodanti klaipėdietė Monika Liu, iškart po Naujųjų planuojanti savo džiazinį vokalą tobulinti prestižiniame Berklee muzikos koledže JAV.

„Junior Boys“ - hitų širdžiai ir kojoms autoriai

Svarbiausiu naujametinės nakties metu pasaulinio ryškumo burtai trykš iš už pagrindinio arenos pulto. 2011-ųjų proga – jaunuolius vaidinančių subrendusių vyrų iš Kanados „Junior Boys“ DJ setas. Tris studijinius albumus išleidę hitų „In The Morning“ bei „So This Is Goodbye“ autoriai yra ne ką prastesni didžėjai, nei electropop lyrikai. To įrodymas – ir eklektiškasis miksas „Body Language“, kurį duetas prieš dvejus metus įrašė „M.A.N.D.Y“ ir „Booka Shade“ leidyklai „Get Physical“. Minimal, balearic, house, pop, disco, garage – naujametinę naktį iš „Junior Boys“ tikėtis galima labai daug.

„Silence Disco“ – dideli talentai mažoje erdvėje

Jei terminas „lietuviškas disco“ prieš keletą metų skambėjo juokingai, šiandien tai – tikslus apibūdinimas tam, kas vyksta mūsų scenoje ir domina visą likusį pasaulį. To įrodymas – net keli puikūs atlikėjai bei kūrėjai, kurie be jokio atsitiktinumo Naujuosius drauge pasitiks restorane „Terrazza“ įsikursiančioje „Silence Disco“ erdvėje.

Keletą plokštelių žymiausioje disco leidykloje „Eskimo“ išleidęs, taip pat su krūva kitų kompanijų bendradarbiaujantis duetas „Downtown Party Network“ 2011-uosius pasitiks DJ setu. Koncertu pradžiugins šiemet daugybę jų festivaliuose bei klubuose surengęs gyvos elektronikos ansamblis „Proper Heat“, kurio pirmasis singlas – jau pakeliui.

Proga tik kartą metuose

Kai 2010-uosius viename sostinės klubų Jazzu pasitiko pasipuošusi ūsais, Monika Liu – barzda, o Vidis – meškos kostiumu, niekas dar neįtarė, kad „Silence Circus“ taps kasmetine tradicija. Naktis be rimties ir susikaupimo, su ryškiai raudona nuotaika, ironiškomis kaukėmis ir ne garsiausių dizainerių siūtais kostiumais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją