Al Jarreau unikalus vokalinis stilius yra vienas iš pasaulio vertingiausių lobių. Jo inovatyvios muzikinės ekspresijos padarė jį vienu įdomiausiu ir kritikų vertinamu mūsų laikų atlikėju, kurio biografijoje net septyni „Grammy“ apdovanojimai. Tai vienintelis atlikėjas pasaulyje, pelnęs „Grammy“ apdovanojimus jazz, pop ir r&b kategorijose. Jo biografijoje daugybė tarptautinių apdovanojimų ir žvaigždė Holivudo Šlovės alėjoje. Atlikėjas - laukiamiausias svečias prestižiniuose muzikos festivaliuose.

All Jarreau atrado savo kelią koncertuodamas mažame džiazo klube su trio, vadovaujamu George'o Duke'o, ir jau besibaigiant 60-iesiems jis žinojo, kad muzika taps svarbiausiu jo gyvenimo varikliu. Persikėlęs į Niujorką dirbo su Johny'iu Carson‘u, Davidu Frost‘u ir Mike'u Douglasu, grojo su gitaristu Julio Martinezu.

1975 m. „Warner Bros Records“ pastebėjo Al Jarreau ir pasirašė su juo leidybinį kontraktą. Al Jarreau debiutinis albumas „We Got By“ turėjo neįtikėtinai didelį pasisekimą, nusidriekusį ir per Atlantą, tuomet Al Jarreau buvo apdovanotas vokiečių „Grammy“ kaip geriausias metų solistas – naujokas. Antrasis apdovanojimas „Grammy“ iš Vokietijos atėjo jau sekančiais metais išleidus albumą „Glow“.

Al Jarreau karjeros viršūnę pasiekė 1977 m. kuomet „Warner Brothers Records“ išleido dvigubą albumą pavadinimu „Look to the Rainbow“. 

Al Jarreau per savo muzikinę karjerą dirbo su daugeliu žinomų atlikėjų ir muzikantų: legendiniu gitaristu ir dainininku George'u Bensonu, Herbie Hancocku, seru Paulu McCartney'iu, Jill Scott, Chrisu Botti, Patti Austin ir daugeliu kitų.

Al vis dar laikomas daugiausiai koncertuojančiu atlikėju, 2009 metais jis surengė 6 savaičių Europinį turą, kurio metu aplankė festivalius Vokietijoje, Paryžiuje, Skandinavijoje, vėliau keliavo po šiaurės Ameriką. Keliaudamas Al Jarreau atliko didelį darbą: surinko naują savo albumą „The Very Best of Al Jarreau: An Excellent Adventure“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją