Programoje skambės Volfgango Amadėjaus Mocarto ir Felikso Mendelsono Koncertai dviem fortepijonams, Igorio Stravinskio siuita iš baleto "Petruška" ir Sergejaus Rachmaninovo "Rapsodija Paganinio tema". Koncertą diriguos Martynas Staškus.

Nuo 1988 m. Niujorke gyvenantis pianistas Aleksander Paley (Aleksandras Palėjus) 1981 m. baigė Maskvos konservatoriją ir pradėjo tarptautinę karjerą. 1984 m. laimėjo Leipcigo Bacho konkurse pirmąją premiją, o 1986 m. - Bosendorferio prizą ir Didįjį prizą Pančo Vladigerovo konkurse Bulgarijoje.

A. Paley gastroliuoja įvairiose Europos šalyse, yra surengęs rečitalius Leipcige, Antverpene, Briuselyje, Paryžiuje, koncertavo su Strasbūro kameriniu, Monte Karlo filharmonijos, Korsholmo festivalio, Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestrais, Vladimiro Spivakovo "Maskvos virtuozais", o po debiuto su Vašingtono nacionaliniu simfoniniu orkestru atlikėjui atsivėrė durys į svarbiausias JAV koncertų sales ir galimybė koncertuoti su geriausiais Amerikos simfoniniais orkestrais - Los Andželo filharmonijos, Bostono, Minesotos, Aspano festivalio, San Diego, Sietlo ir kitais.

Pianistė Pei-Wen Chen gimė Taibėjuje. 1990 m. baigė Nacionalinę menų akademiją. Specialiu apdovanojimu baigė Manno muzikos akademiją. 1995 m. debiutavo "Carnegie Hall" Niujorke.

Atlikėja daug koncertuoja JAV, taip pat Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, yra ne vieno festivalio dalyvė, bendradarbiauja su žinomais solistais. Be koncertinės veiklos, pianistė taip pat yra "Metropolitan Opera Guild productions" muzikos direktorė ir Manno muzikos kolegijos narė.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją