Latvių kilmės Rusijos megažvaigždė L. Vaikulė, jau kelis dešimtmečius valdanti savo klausytojų širdis, lieka ištikima savo stiliui, bet tuo pačiu ši charizmatiška dainininkė kaskart yra nenuspėjama. Estrados scenos rafinuotumo ir stilingumo idealu dažnai vadinama atlikėja užburia savo koncertų lankytojus ne tik įsimintinomis dainomis, bet ir įspūdingu reginiu. Seksualus prislopintas L. Vaikulės balso tembras, jos plastiškas judesys, stilingumo viršūne laikomi sceniniai drabužiai ir itin profesionalūs šokėjai nepalieka abejingų.

L. Vaikulė žada muziką be „sintetikos“

„Kaskart grįžtant į Lietuvą mano širdis atsigauna. Ypač gera žinoti, kad šįkart jus aplankysiu pačioje pavasario pradžioje ir išreikšdama pagarbą Lietuvos moterims, kurios išties yra labai elegantiškos ir gražios, surengsiu nuostabų koncertą. Mano pasirodymą išskirtiniu padarys bendradarbiavimas su aukščiausio lygio profesionalais, Kauno miesto simfoninio orkestro muzikantais“, – būsimu pasirodymu džiaugiasi visada jaunatviška atlikėja.

Laimos Vaikulės komplimentais apibertas Kauno miesto simfoninis orkestras (KMSO) išties gali didžiuotis spalvinga veikla. Orkestras koncertuoja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse. Rengia koncertinius projektus, temines programas, dalyvauja Tarptautiniame jaunųjų muzikų, kompozitorių M. K. Čiurlionio ir E. Griego bei Pažaislio muzikos festivaliuose. Su kolektyvu mielai bendradarbiauja žymūs Lietuvos ir užsienio solistai bei dirigentai.

„Scenoje esu jau tikrai daug metų, bet kaskart koncertų kokybės kartelę stengiuosi pakelti vis aukščiau. Ypač šiais beprotiškos pasiūlos laikais, kai mus supa tiek daug „sintetinių“ dalykų – nuo maisto iki muzikos. Šis koncertas bus tikras, tyras, natūralus su jūra nuostabaus skambesio, kurį sukurs Kauno simfoninis orkestras“, – neabejoja perfekcionistė L. Vaikulė.

Kauno simfoninis orkestras – scenos legendų kompanionai

Kauno miesto simfoniniam orkestrui groti pačią įvairiausią muziką ne naujiena. Nors labiau įprasta girdėti jį atliekant klasikos kūrinius, per penkerius gyvavimo metus kolektyvas į savo biografiją jau įsirašė daug didelių ir reikšmingų projektų, kuriuose skambėjo ir kiti muzikiniai žanrai.

Orkestrui teko garbė groti su pasaulinėmis legendomis - grupėmis „The Scorpions“, „Electric Light Orchestra“, parengta ir atlikta programa su britais „Smokie“. Šie pasaulinio garso muzikos grandai ne kartą yra groję su pripažintais Londono, Vienos, Berlyno simfoniniais orkestrais, padirbėję su kauniečiais žarstė jiems tik šilčiausius komplimentus.

KMSO profesionalumu galėjo žavėtis ne tik pasaulio ir didžiųjų Lietuvos salių publika, bet ir kone visi TV žiūrovai. Dvejus metus iš eilės Kauno miesto simfoninis orkestras sėkmingai dalyvavo didelio klausytojų susidomėjimo sulaukusiame Lietuvos televizijos projekte „Triumfo arka“, kuriame sugrojo apie 200 kūrinių.

„Net neįmanoma nusakyti jausmo, kai tenka garbė groti drauge su pasaulinio lygio žvaigždėmis. Laima Vaikulė itin ryški scenos asmenybė – jos įvaizdis, kaip ir jos muzika, elegantiška, skoninga, moteriška, jausminga ir dar daugiau. O ilgametė scenos patirtis ir šimtatūkstantinės gretos gerbėjų kalba patys už save. Nors iki koncerto dar liko keli mėnesiai, labai jo laukiame ir nuoširdžiai jam ruošiamės,“ – šiltai kalbėjo Vytautas Lukočius, vienas talentingiausių jaunosios kartos Lietuvos dirigentų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją