Koncerto organizatoriai kviečia visus, neabejingus roko muzikai, ateiti palaikyti socialinę iniciatyvą, skatinančią dirbančius žmones ginti savo teises ir burtis į profesines sąjungas. „Jokios politikos, jokių varginančių kalbų, tik daug geros muzikos bei solidarių žmonių“, – sako renginio organizatoriai.

Susivieniję roko muzikantai tikisi atkreipti jaunimo dėmesį į nepriklausomas profesines sąjungas. Anot jų, tik nepriklausomos profesinės sąjungos mūsų šalyje gali užkirsti kelią darbo santykių pažeidimams, užtikrinti geresnį atlyginimą, ramias atostogas, darbo grafiko paisymą, viršvalandžių apmokėjimą ir būtinas socialines garantijas.

„Profesines sąjungas žmonės buria tam, kad apgintų save ir savo kolegas nuo darbdavio ar valdžios suktybių, melo ar išnaudojimo. Būtent nepriklausomų profesinių sąjungų dėka Vakarų Europoje, Kanadoje ar Australijoje žmonės pasiekė įspūdingų laimėjimų. Jei pavyko ten, kodėl nepavyks Lietuvoje?“ – retoriškai klausia vienas iš renginio organizatorių, grupės „Skyders“ lyderis Tomas Šileika.

Šiame renginyje pasirodys net keturios populiarios Lietuvos roko grupės: trečiąjį studijinį albumą ruošianti ir visada gera nuotaika trykštanti grupė „Arbata“, maištingi ir gerbėjus iš proto varantys „Skyders“, koncertinę ir kūrybinę veiklą atnaujinusi „blogiukų“ grupė „Tema“ bei kultinė Lietuvos roko legenda - „Requiem“ su lyderiu Tomu Krivicku–Psichu.

Renginio organizatoriai ruošia ir stilingą staigmeną vakaro svečiams. Jie primena, kad mažasis roko festivalis „Rokas už Profesines sąjungas“ – nemokamas bei skelbia šūkį – „Kartu mes - jėga!“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją