Tai pirmas toks renginys Lietuvos pramogų kultūros istorijoje, kuriame savo video ir audio programas atliks ne tik geriausi Lietuvos, Latvijos, Švedijos
industrial, ambient
muzikinių stilių atstovai, bet ir pasaulyje “kultinį” statusą turintys atlikėjai.

Vienas festivalio tikslų yra sudaryti klausytojui sąlygas be tarpininkų susipažinti su garsių atlikėjų kūryba, todėl festivalyje nebus DJ'ų, o tik autentiški muzikos kūrėjų pasirodymai.

Festivalio programoje numatyti 9 šiaurės šalių multimedijos projektai, priklausantys arba susiję su žymiomis modernią muziką kuriančiomis organizacijomis: “Cold Meat Industry” Švedijoje, “Sturm” Latvijoje ir “Noxta klanas” Lietuvoje.

Gausiausias muzikantų desantas atvyks iš Švedijos - net keturi projektai. Visi jie susiję su garsiausia Švedijos modernios muzikos leidybine bendrove “Cold Meat Industry”. Du švedų projektai: “Raison D’etre” ir “Deutsch Nepal” pasaulyje laikomi kultiniais.

Su “Deutsch Nepal” muzika ir ekstravagantiškuoju jos kūrėju Lina Baby Doll klausytojai Lietuvoje susipažino 2003 metų rudenį, kada pastarasis surengė savo pasirodymą Vilniaus naktiniame klube “Terminalas” (www.zona.lt/deutschnepal). Šį kartą bus pristatyta nauja “Deutsch Nepal” programa.

“Raison D’etre” projekto kūrėjas Peter Andersson Lietuvoje viešės pirmą kartą. Daugiau kaip 10 metų kuriantis švedas garsėja savo savo itin gausia diskografija ir universalumu. Jis yra sukūręs ir įrašęs apytiksliai 30 įvairios muzikinės stilistikos albumų (nuo dark ambient iki power electronics), yra 10-ies muzikinių projektų autorius, o skandinavų kino režisieriai dažnai kreipiasi į Peterį sukurti muziką filmams.

“Raison D’etre” yra pagrindinis ir garsiausias Peterio projektas, ypač mėgstamas gočių merginų dėl savo itin gilaus ir svajingo skambesio.

Kiti du švedų projektai, grosiantys festivalyje - “Bocksholm” ir “Institut”. “Bocksholm” yra bendras Linos (“Deutsch Nepal”) ir Peterio (“Raison D’etre”) industrial stiliaus projektas, dedikuotas nekenčiamam vaikystės miesteliui, kuriame taip užteršta gamta, jog abu kūrėjai juokais kaltina miestelį sulaužius jų vaikystę.

Iki šiol “Bocksholm” projektas buvo atliktas gyvai tik Londone, Niujorke ir Barselonoje.

“Institut” projekto kūrėjas Lirim Cajani yra naujausios švedų industrialistų kartos menininkas, turintis kartos pagrindinį bruožą – ypatingai ekstremalią kūrybą, kuri yra artimesnė power electronics stilistikai. Išgarsėjęs “Wave Gothic Treffen” festivalyje Vokietijoje ir “Eurorock” festivalyje Belgijoje, projektas “Institut” tapo garsiu skandinavų modernios muzikos atstovu pasaulyje.

Taip pat festivalyje savo pasirodymus surengs Latvijos “industrial” muzikos pradininkai “Claustrum” bei “Error”, kurie muzikos atlikimo kokybe ir savitumu tikrai nenusileidžia švedų atlikėjams. Tiek “Claustrum”, tiek “Error” yra Latvijos industrial muzikinės organizacijos “Sturm” pažiba.

Lietuvą festivalyje atstovaus gerai žinomi “Noxta klano” narių projektai “Girnų Giesmės” ir “Donis” bei nepriklausomas ambient kūrėjas “Shnare.sys”.

Renginio pradžia 19.00 val., durys atidaromos 18.00 val. Festivalis truks iki paryčių. Bilieto kaina 30 litų. Pirmieji 25 bilietus nusipirkę žmonės gaus vertingų leidyklos “Autarkeia” dovanų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją