Kaip pranešė LNF, šį ir kitus kūrinius Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras (LNSO), Kauno valstybinis choras ir solistai Kaune atliks penktadienį, o Vilniuje - šeštadienį.

Koncerto programoje skambės 19 amžiaus lenkų kompozitoriaus Mieczyslawo Karlowicziaus (Miečislovo Karlovičiaus) "Amžinos dainos" simfoniniam orkestrui, bei Ludwigo van Beethoveno (Liudvigo van Bethoveno) Koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 3.

Koncerte dalyvaus solistai - Lietuvos Nacionalinės premijos laureatas dainininkas Vytautas Juozapaitis ir pianistė Sonata Alšauskaitė.

M.Goreckio kantatą "Beatus vir" užsakė tuometinis Krokuvos kardinolas Karolis Wojtyla, kuris netrukus tapo popiežiumi Jonu Pauliumi II. "Beatus vir" jam ir yra dedikuotas. Kantatos žodžiai paimti iš 33 (anglikonų 34) psalmės "Laimingas žmogus, kuris randa pas jį užuovėją". Šį kūrinį atliks LNSO, Kauno choras ir solistas V.Juozapaitis.

Kita koncerto solistė - 2003 metų Tarptautinio Mikalojaus Konstantino Čiurlionio pianistų konkurso nugalėtoja Sonata Alšauskaitė.

S.Alšauskaitė šiuo metu yra Lietuvos muzikos akademijos profesoriaus Petro Geniušo klasės ketvirtojo kurso studentė. Ji yra dalyvavusi aštuoniuose tarptautiniuose jaunųjų pianistų konkursuose, keturiuose iš jų laimėjo pirmąsias premijas.

Pianistė koncertavo Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Rusijoje, Didžiojoje Britanijoje ir daugelyje kitų šalių. 1998 metais Vienoje salėje buvo surengtas jos rečitalis. Pianistė grojo su Prahos filharmonijos, Lietuvos nacionaliniu, Lietuvos valstybiniu ir Mažosios Lietuvos simfoniniais, Lietuvos kameriniu orkestrais.

Pianistė daug koncertuoja ir kaip kamerinės muzikos atlikėja.

Orkestrui, chorui ir solistams diriguos svečias iš Lenkijos Jerzy'is Salwarowskis (Ježis Salvarovskis). Jis diriguoja orkestrams ir operų spektakliams Europoje bei JAV. Sėkmingai koncertavo Vokietijoje, Belgijoje, Ispanijoje, Dabar J.Salwarowskis yra Torunės kamerinio orkestro dirigentas ir Ščecino valstybinės filharmonijos meno vadovas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją