Viena iš žymiausių Lietuvos folkroko grupių “Žalvarinis” spalio 29 d. uostamiesčio muzikos klube “Roxy” savo gerbėjus nustebins nauja akustine programa. Nors daug kam žodžiai “akustiškai” ir “Žalvarinis” atrodo tiek pat suderinami kaip ugnis ir vanduo, tačiau gerai žinomi grupės kūriniai, pateikti su daug lengvesniu nei jiems įprasta akustiniu skambesiu, palieka jaukaus senovės vakaro įspūdį.

Valandos trukmės akustinė programa pirmą kartą buvo pristatyta 2005 m. LTV eteryje. Papildytą naujais kūriniais ir atliekamą netradicine sudėtimi programą uostamiesčio klausytojai pirmą kartą galės išgirsti jau šį penktadienį.

“Žalvarinis” – tai ekspresyvios folkroko muzikos grupė. Jų atliekamos lietuvių liaudies dainų interpretacijos skamba naujai ir neįprastai. Derinami įvairūs muzikos stiliai: nuo lengvo iki sunkaus roko, naudojami bliuzo, džiazo elementai.

“Žalvarinis” susikūrė 2001 m. vasarą. Tuo metu ir buvo pradėtas įrašinėti pirmasis grupės albumas “Žalvarinis”. 2004 m. nacionalinėje televizijoje gavo geriausio metų atradimo apdovanojimą. „Žalvarinis“ buvo pakviestas garso ir vaizdo įrašams filme apie Lietuvą (pažintinis filmas turistams, kurio užsakovai - Austrijos kino studija). Alternatyvios muzikos apdovanojimuose „A.LT“ 2005 gauta Metų etnogrupės nominacija. 2005 vasarą pasirodė naujas albumas “Žalio vario”.

„Žalvarinis“ - tai Laurita Peleniūtė (vokalas, tambūrinas), Ineta Meduneckytė (vokalas), Robertas Semeniukas (akustinė gitara, vokalas), Tadas Dešukas (el. smuikas,vokalas) ir Pavel Žemoitin - perkusija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją