Apšildyti Ja Rule'o gerbėjus prieš garsenybės pasirodymą patikėta hiphopo ir repo grupėms „G&G sindikatui” bei „Dee & Kammy“. Atlikėjai savo pasirodymus pradėjo likus dviems valandoms iki Ja Rule'o koncertinės programos.

Į „Teatro arenoje“ vykusį didžiausią šį rudenį hiphopo vakarėlį susirinko daugiau nei tūkstantis muzikos gerbėjų. „Ar mes jau galime baigti koncertą?!“ - prieš baigdami pasirodymą publikai šūktelėjo „G&G sindikato” nariai. Sulaukę įsiaudrinusios minios šūksnių, muzikantai neskubėjo nulipti nuo scenos. Dvi valandas trukusių pasirodymų metu šildančios grupės atliko žinomiausius savo kūrinius bei sulaukė ypač karšto susirinkusiųjų palaikymo.

Nuo scenos nulipus „G&G sindikatui“, Ja Rule'as drauge su didžėjumi pasirodė praėjus maždaug 15-ai minučių.

Scenoje pirmiausiai pasirodė garsenybei koncerte grojęs didžėjus. Jis netruko paaiškinti, kaip publika turėtų pasitikti Ja Rule'ą. Po pirmųjų „instruktažo“ akimirkų susirinkusieji skandavo „Ja Rule“.

Pasirodymą pradėjęs kūriniais „Live in it up“, „Put it on me“ „Down ass bitch“, Ja Rule'as į dainų žodžius kaskart vis įterpdavo „Lithuania“ (Lietuva – liet.) arba „Hello Lithuania“ (Labas, Lietuva – liet.), kuriuos savo pasirodymo metu pakartojo keliasdešimt kartų. Atrodo, to užteko publikai įaudrinti, mat netrukus po atlikėjo pasisveikinimo ir kelių pirmųjų kūrinių ant scenos atskriejo neono šviesoje šviečiantys akinių rėmeliai. Atlikėjas nesutriko ir netrukus savo tamsius akinius iškeitė į į sceną numestus. „Pasimatuosiu ir aš šį š..., o jis tikrai „elektrinis““, - žodžių kišenėje neieškojo garsenybė.

Iškeltų rankų jūra pasitiktas ir daugeliui gerai žinomas „The Reign“. Po jo sekusio „Clap back“ metu įkaitęs atlikėjas vėsinosi iš buteliuko ant savęs pildamas vandenį. Ja Rule'as vandens šliūkštelėjo ir ant prie scenos koncerto metu buvusių gerbėjų bei apytuštį buteliuką nusviedė VIP ložės, kurioje renginį stebėjo ir ne viena Lietuvos garsenybė, link.

Atlikdamas „Im real“, Ja Rule'as scenoje išsirengė iki pusės, o ranka išsukęs marškinėlius, sviedė juos gerbėjams. Atlikėjo marškinėliais rankoje netrukus mojo šviesiaplaukė dainininko gerbėja.

Be ypač karštai Ja Rule'ą palaikusios publikos dėmesio neliko ir kūriniai „Wonderful“, „Always on time“, „Its murda“, „Gone give it to ya“. Į daugelio iš jų žodžius vienas garsiausių pasaulio hiphopo atlikėjų vis nepamiršdavo įterpti „Lithuania“.

Pasirodymą Vilniuje Ja Rule'as baigė kūriniu „New York“. Atlikėjas glaustai pristatė, jog ši daina – apie jo miestą. „Esu kilęs iš Niurjorko. Daina „New York“ yra būtent apie šį miestą, kuriame gyvenu, kurį karštai myliu“, - kalbėjo jis.

Ja Rule'as taip pat atliko ir pirmąjį, jau išleistą singlą „Man is down“, atskleidžiantį, kad nuo šiol atlikėjas bus kitoks. Singlas - iš naujojo albumo „The Renaissance Project“. Jį, po kelių metų pertraukos, dainininkas tikisi išleisti 2011-aisiais. Atlikėjas šiuo metu vieši Europoje pristatinėdamas naująjį albumą.

Didžiausiame šį rudenį hiphopo vakarėlyje apsilankė Ieva Kulbačiauskaitė-Evex, Egidijus Dragūnas ir Darius Katinas, Sezzy, Marius Šmitas, Goda Skačkauskaitė, Sandra Chlevickaitė, Žygimantas Stakėnas su žmona Dovile, verslininkas Andrius Remiševskis ir kiti.

Ja Rule'as kilęs iš Kvinso rajono Niujorke. Atlikėjas pasaulyje žinomas ne tik dėl savo hitų, bet ne mažiau ir dėl konfliktų su atlikėjais DMC ir 50 Cent. Minėti atlikėjai nuolat apsikeičia įžeidimais, kaltinimais vienas kito plagijavimu ir net atvirais grasinimais.

Į Lietuvą atvykusį Ja Rule'ą pirmą kartą buvo galima išgirsti dar 1995-aisiais grupėje „Cash Money Click“. Pirmasis hitas buvo įrašytas debiutiniam atlikėjo albumui „Venni Vetti Vecci“. Albumas dienos šviesą išvydo 1999-aisiais ir JAV tapo platininiu. Iki 2009-ųjų pabaigos už JAV ribų parduota apie trys milijonai debiutinio albumo kopijų.

Dainininko gerbėjai sėkmingiausiu laiko dar 2001-aisiais išleistą albumą „Pain is Love“. Net ir hiphopu nesidomintiems lietuviams atlikėjas turėtų būti gerai žinomas kūriniais „Im real“, kurį įrašė su Jennifer Lopez, „Whats luv“, įrašytu su Fat Joe ir Ashanti „Always on time“. Nemažiau Lietuvoje žinomi turėtų būti ir „Wonderful“, „The Reign“, „Clap back“, „Furious“ bei „Holla Holla“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją