Renginio pavadinimas – naujadaras, “Elektrodienos”, pabrėžiantis tai, kad būtina visų jame patiriamų nuotykių sąlyga – elektros rozetė. “Elektro” pavadinime nėra nuorodų į konkretų muzikinį stilių, nes siekiama aprėpti kur kas platesnę jų skalę, tačiau nepristatinėti visų įmanomų stilių akademiškai: stilius bus kuriamas gyvai.

Renginio dalyvių sąraše – menininkai, programuojantys "glitch" ir "minimal techno", džiazuojančios eklektikos džiunglėse nardančios įžymybės (Mouse on Mars), taip pat laviruojantys tarp individualios rūšies "dub" ir prislėgto minimalaus elektroninio ritmo, grojantys "dancehall reggae", eksperimentuojantys teremvoksu, morzės kodu arba Johno Cage’o (Džono Keidžo), įrašinėjusio aplinkos garsus, palikimu gatvėje ir t.t.

Lietuvos publikai bus pristatyti eksperimentuojantys ir išradinėjantys šiuolaikinės garso kultūros kūrėjai, kurie peržengia tiek šokių klubo, tiek akademinės industrijos ribas. Organizatorių dėmesio centre – ne diskžokėjai, bet elektroninės muzikos gamintojai (kartais dirbantys DJ darbą), įvairiais technologiniais kanalais ir metodais bandantys konstruoti naujus muzikos būdus.

Būtent elektroninėje muzikoje atrasti sprendimai dažnai tampa avangardinių receptų ir strategijų šaltiniu konservatyvesnėms meno praktikoms, tokioms kaip menas arba kinas. Audio kūrinio remiksas gali pasirodyti anksčiau už originalą, atlikėjas gali daugintis skirtingais heteronimais ir gaminti tarpusavyje nieko bendro neturinčią produkciją, o pati kompleksiškiausia kompozicija gali būti pagaminta neišeinant iš miegamojo.

“Elektrodienų” logiką galima palyginti su mikso logika. Miksas - tai kertinė viso įvykio kategorija, apimanti daugiau nei skirtingų garso kultūrų, stilių ir takelių miksavimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją