Nedidelė salė vos talpino visus norinčiuosius pasiklausyti “teisingos” muzikos. Publika taip pat buvo marga: šalia neišskiriamosios trijulės - Jogailos Morkūno, Ramūno Vyšniausko-Vyšniuko ir “Anapilio” jubiliejinio koncerto atstovu spaudai paskirto Audriaus Siaurusevičiaus - linksminosi Valstybės saugumo departamento generalinis direktorius Mečys Laurinkus. Gerai nusiteikęs pareigūnas aiškino, jog į “Anapilio” muzikos klubą užsuka visuomet, kai tik vieši Palangoje.

“Ši vieta yra išties unikali - tiek žmonėmis, kurie čia renkasi, tiek atmosfera, tiek muzika. Palanga turėtų didžiuotis, kad mieste veikia toks klubas. Net užsienyje jo analogo reikėtų gerai paieškoti”, - sakė M.Laurinkus. “Doudi Jazz Band” lyderis Vytautas Grubliauskas Kongas pritarė šiai minčiai.

“Nebesuskaičiuočiau, kiek kartų jau esame lipę ant šios scenos. Čia visuomet gera groti ir linksmintis šaunių žmonių draugijoje“, - šypsojosi klaipėdietis. Pakalbintas Kostas Smoriginas buvo nusiteikęs niūriau. “Žinau, “Anapilis” išgyvena išties ne geriausius savo laikus. Manau, kad kurortas daug netektų, jei klubas nustotų gyvavęs. Neįsivaizduoju Palangos be “Anapilio”, - sakė muzikantas.

Dažnas klubo svečias ir vakaro atstovas spaudai A. Siaurusevičius teigė, jog į “Anapilį” eina jau iš anksto žinodamas, kad čia gerai praleis laiką. “Anapilis” tai ne vien klubas - tai dvasios būsena. O dėl tų kalbų, kad klubą ketinama uždaryti, - galiu pasakyti, jog mes taip lengvai nepasiduosime, šis koncertas tikrai ne paskutinis ir mes dar neatsisveikiname su “Anapiliu”, - tikino A. Siaurusevičius.

Jubiliejinio koncerto metu visiems muzikantams buvo įteiktos simbolinės dovanos - kiekvienam po gelbėjimosi ratą, o A.Siaurusevičiui už nuopelnus klubui iškilmingai įteikta didžiulė keraminė žąsis. “Anapilis” ūžė ir po vidurnakčio - žiūrovai ir muzikantai kėlė taures už klubo gyvavimą ir neskubėjo skirstytis.