Pagrindiniai apdovanojimai atiteko įvairiems atlikėjams - metų dainos kategorijoje laimėjo pernai balandžio mėnesį insultą patyręs soulo dainininkas Lutheris Vandrossas (Liuteris Vandrosas), metų albumo kategorijoje - hiphopo duetas "OutKast", o geriausių metų debiutantų - roko grupė "Evanescence".

L.Vandrossas, kuris į ceremoniją neatvyko, bet atsiuntė įrašytą pasveikinimą, iš viso gavo keturis "Grammy". Metų dainos apdovanojimą kartu su bendraautoriumi Richardu Marxu (Ričardu Marksu) jis gavo už "Dance with My Father" - titulinę nepaprastai populiaraus albumo dainą. Jis taipogi buvo pripažintas geriausiu ritmenbliuzo albumu, o jo titulinė daina - dar ir geriausiu ritmenbliuzo atlikėjo vokalu.

Daugiausiai nominacijų - po šešias - buvo gavę "OutKast", reperis Jay-Z (Džei-Zi), prodiuseris Pharrellas Williamsas (Farelas Viljamsas) ir B.Knowles. 22 metų dainininkė, ritmenbliuzo grupės "Destiny's Child" lyderė, buvo liaupsinama už debiutinį solinį įrašą "Dangerously in Love". Užkulisiuose žurnalistams ji sakė, kad nenusivylė pralaimėjusi "Coldplay".

"Man patinka ta daina, ir jie tikrai to nusipelnė. Ta daina buvo tiesiog geniali", - sakė B.Knowles.

"OutKast" iš viso gavo tris apdovanojimus, Jay-Z - du, o Ph.Williamsas - vieną, kuris jam buvo paskirtas kartu su "Neptunes". Kantri dainininkė Alison Krauss (Elison Kraus) taip pat gavo tris "Grammy" ir dabar šių apdovanojimų iš viso jau turi 17. Ji tapo tik aštuntuoju tokiu asmeniu per visą "Grammy" istoriją.

Dėl skandalo, kuris buvo kilęs praėjusį savaitgalį per amerikietiško futbolo čempionato finalą "Super Bowl" pasimačius nuogai Janet Jackson (Džanet Džekson) krūčiai, CBS "Grammy" įteikimo ceremoniją transliavo su 5 min. pavėlavimu.

Televizija taip pat pareikalavo, kad J.Jackson ir jos "nusikaltimo bendrininkas" Justinas Timberlake'as (Džastinas Timberleikas) per šią transliaciją atsiprašytų - tokia buvo jų pasirodymo sąlyga.

J.Timberlake'as pakluso. J.Jackson, kuri turėjo dalyvauti pagerbiant L.Vandrossą, nusprendė geriau išvis nedalyvauti renginyje.

"Coldplay" lyderis Chrisas Martinas (Krisas Martinas) metų įrašo apdovanojimą dedikavo velioniui kantri dainininkui Johnny Cashui (Džoniui Kešui) ir pagrindiniam demokratų pretendentui į prezidentus "Johnui Kerry (Džonui Keriui), kuris, tikėkimės, vieną dieną bus jūsų prezidentas".

"Evanescence" netikėtai buvo paskelbta geriausiais debiutantais - tuo turėjo nusivilti favoritu laikytas 50 Cent ("50 centų"), kuris grupei atsiimant apdovanojimą trumpam pasirodė ant scenos. Buvęs "Evanescence" narys Benas Moody (Benas Mudis), paklaustas apie reperio improvizuotą pasirodymą scenoje, pajuokavo: "50 Cent iš tikrųjų yra buvęs "Evanescence" narys".

Ši grupė prieštaringai įvertinama ne pirmą kartą - pernai ji sukėlė tikrą audrą krikščioniškos muzikos bendruomenėje, nes išsižadėjo savo "dvasingųjų" šaknų. Staigus B.Moody pasitraukimas praėjusiais metais, grupės gastrolių metu, išprovokavo vaidus su dainininke Amy Lee (Eimi Li).

"Evanescence" taip pat gavo "Grammy" už geriausią sunkiojo roko atlikimą.

B.Knowles albumas "Dangerously in Love" išrinktas geriausiu šiuolaikinio ritmenbliuzo albumu, o titulinė jo daina buvo apdovanota kaip geriausias ritmenbliuzo atlikėjos vokalas.

Vieną "Grammy" ji gavo kartu su savo draugu Jay-Z, o dar vieną - už duetą su soulo dievaičiu L.Vandrossu.

Ne po vieną "Grammy" gavo reperis Eminemas, roko grupė "White Stripes", džiazo saksofonininkas Wayne'as Shorteris (Veinas Šorteris), jau miręs dainininkas Warrenas Zevonas (Vorenas Zevonas) ir J.Timberlake'as.

"OutKast" šokių kūrinys "Hey Ya!" gavo "Grammy" už "urban" ir alternatyviosios muzikos atlikimą. Grupės albumas "Speakerboxxx/The Love Below" taip pat buvo pripažintas geriausiu repo albumu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją