Kaip pranešė LNF, ketvirtadienį Kaune ir šeštadienį Vilniuje su Juozo Domarko diriguojamu Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru (LNSO) koncertuos garsus rusų pianistas Vladimiras Miščiukas. Šeštadienį Kaune ir sekmadienį Vilniuje koncertuos Valstybinis Vilniaus kvartetas ir japonų kilmės pianistė Tamami Honma.

34 metų pianistas V.Miščiukas yra vienas žymiausių ir populiariausių Sankt Peterburgo menininkų. Rusijos nusipelnęs artistas, kasmet surengiantis apie 100 koncertų, Lietuvoje viešės pirmą kartą.

Pasak kritikų, V.Miščiukas yra nepaprasto intelekto pianistas, kuris neįtikėtinai suderina racionalumą ir subtilumą, kone matematišką tikslumą ir dvasinio pasaulio gelmes. Jo muzikavimas prilyginamas "stiklo karoliukų žaidimui".

Sankt Peterburgo konservatorijos auklėtinis V.Miščiukas yra prestižinių tarptautinių konkursų laureatas. Jis skambina garsiose Europos ir Japonijos salėse, jo kūrybinėje biografijoje - koncertai su geriausiais Rusijos bei "Grand Opera", Japonijos filharmonijos, Miuncheno filharmonijos, kitais orkestrais.

Nuo 1994 metų jis yra fortepijoninio trio "Peterburg" narys.

V.Miščiukas dėsto Sankt Peterburgo konservatorijoje, o nuo 1999 metų yra pagrindinis kviestinis S.O.P.R.A. akademijos (Japonija) profesorius, dažnai kviečiamas į tarptautinių konkursų žiuri.

Kauno ir Vilniaus klausytojams pianistas skambins populiarųjį Piotro Čaikovskio Pirmąjį koncertą fortepijonui. LNSO atliks to paties kompozitoriaus Ketvirtąją simfoniją.

T.Honma ir Vilniaus kvarteto koncerte skambės Wolfgango Amadeus Mozarto (Volfgango Amadėjaus Mocarto) Koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr.12, aranžuotas fortepijoniniam kvintetui, Sergejaus Prokofjevo Sonata fortepijonui Nr.2 ir Antonino Dvorako (Antoneno Dvoržako) Fortepijoninis kvintetas A-dur.

Vilniaus kvartetas kamerinės muzikos gerbėjams - puikiai žinomas kolektyvas. Kvarteto partnerė T.Honma jau yra koncertavusi Lietuvoje.

Gimusi Japonijoje, septynerių metų pianistė debiutavo JAV. Čia per ketverius metus ji laimėjo daugybę tarptautinių konkursų. 1996-1998 metais pianistė tęsė studijas Londono karališkojoje muzikos akademijoje, nuo to laiko gyvena Londone.

T.Honma dėsto fortepijono muzikos literatūrą Karališkojoje muzikos akademijoje, redaguoja Ferenzo Liszto (Ferenco Listo) draugijos žurnalą, koncertuoja daugelyje šalių. Londone pianistė dalyvauja daugelyje renginių, pati aktyviai įsitraukia į organizacinę veiklą.

Pianistės koncertus ne kartą transliavo Europos bei Amerikos radijas ir televizija, tarp šių koncertų partnerių buvo ir Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, "Kreutzerio" bei Vilniaus kvartetai, įvairūs Amerikos orkestrai.

Pasak pranešimo spaudai, T.Honma yra entuziastinga lietuvių šiuolaikinės muzikos propaguotoja, atlieka Osvaldo Balakausko, Felikso Bajoro, Anatolijaus Šenderovo, Broniaus Kutavičiaus, Loretos Narvilaitės, Mindaugo Urbaičio, Vidmanto Bartulio, Vytauto Barkausko, Remigijaus Merkelio, Gintaro Sodeikos kūrinius. Lietuvių muzika pianistės iniciatyva ne kartą buvo pristatyta ir Londone.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją