Legendinis rusų estrados dainininkas A. Nikolajevičius Serovas viešai dainuoti pradėjo būdamas vos penkerių metų amžiaus, tačiau tikroji jo karjera prasidėjo baigus muzikos mokslus gimtajame mieste Nikolajeve ir Krasnodaro Kultūros institute. Po trejų metų tarnybos kariniame laivyne, A. Serovas pradėjo dirbti estradinių ansamblių vadovu ir aranžuotoju.

Kaip solo atlikėjas A. Serovas debiutavo 1983 m. tarptautiniame konkurse Jaltoje, kur laimėjo antrąją premiją. 1987 m. dainininkas puikiai pasirodė tarptautiniame dainų festivalyje „Intertalant“ Prahoje, kuriame A. Serovas laimėjo pagrindinį „Gran Prix“ apdovanojimą. Dar po metų dainininkas nuskynė laurus kitame tarptautiniame dainų konkurse Budapešte.

Milžiniškos sėkmės ir pripažinimo A. Serovas sulaukė ne tik Rusijoje ir buvusiose TSRS šalyse, bet ir užsienyje. 1988-1993 m. dainininkas surengė daug sėkmingų gastrolių Vokietijoje, Izraelyje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Kartu su A. Serovu bendrai koncertavo grupės „Modern Talking“ lyderis Dieteris Bohlenas ir britų estrados žvaigždė Cliffas Richardas.

Daugelis estrados mėgėjų puikiai žino didžiausiais hitais tapusias A. Serovo sukurtas ir atliekamas dainas „Madonna“, „Ty Menia Liubish..“, „Moja Boginia“, „Ja Liubliu Tebia Do Slioz“, „Svet Nadiezhdy“ ir daugelį kitų. Už nuopelnus muzikai Aleksandrui Serovui yra suteikti Nusipelniusio Rusijos artisto ir Nusipelniusio liaudies artisto vardai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją