„Empti“ nariai šią savaitę atskleidė netrukus pasirodysiančio „Empti“ geriausių dainų albumo pavadinimą – „Fermata“. Muzikinis terminas „fermata“ – tai ženklas, žymintis, kad reikia pailginti garso arba pauzės trukmę.

„O mums „fermata“ reiškia tą užlaikytą natą su mintimi, kad po jos vėl laukia kažkas nežinomo“, – pavadinimą aiškino vokalistė Giedrė.

„Fermata“ – tai 1993 metais susikūrusios grupės geriausių dainų ir prisiminimų rinktinis albumas su keturiomis naujomis, dar niekur neišleistomis dainomis.

„Šis albumas – ir tiems, kurie nori prisiminti, ir tiems, kurie tik dabar atrado „Empti“, – apibendrino Giedrė. Rugpjūčio pabaigoje išleidžiamo albumo dainų sąraše rasime tiek ankstesnių albumų dainų, kaip „Pabandyk“, „Gera mylėtis“, „Saloje“ bei naujausius kūrinius „Tu man“ ar „4 milimetrai“.

Paskutinį kartą naujo albumo laukimo jaudulį Giedrė ir Paulius patyrė 1999 metais. Tada jų antrasis albumas „Cunamis“ išmokė tokių dainų, kaip „Muzika“, „Mūsų šiluma“ ir kitų. Pastaruoju metu aktyviai klubuose ir festivaliuose koncertuojanti grupė šiuos kūrinius įvilko į naują rūbą.

„Iš tiesų mums labiausiai patinka kurti ir koncertuoti, dėl to šie metai tokie geri“, - pasakojo „Empti“ nariai, spėję ir didžiuosiuose festivaliuose pasirodyti, ir naujų dainų įrašyti.

Giedrė ir Paulius pasakoja, kad „Empti“ koncertuose taip pat gerai jaučiasi dvi kartos grupės klausytojų. Prie scenos rasi pirmųjų grupės gerbėjų, klausančių ir naujų grupės dainų. Taip pat koncertus uoliai lanko ir jaunesnė karta, užaugusi, kai „Empti“ buvo sustabdžiusi savo muzikinę veiklą, bet vis tiek išmokusi prieš keliolika metų sukurtas dainas.

Artimiausiu metu „Empti“ koncertai bus skirti pristatyti naują albumą „Fermata“. Pirmieji jau suplanuoti Klaipėdoje (rugpjūčio 6 dieną „Dr. Who terasoje“), Palangoje (rugpjūčio 14 dieną muzikos klube „Vandenis“) ir Vilniuje (rugsėjo 10 dieną Vilniaus mokytoju namų kiemelyje – „Vasaros terasoje“).

DELFI nuotraukų galerijoje - keletas kadrų iš naujausios „Empti“ fotosesijos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją