Pirmąjį festivalio vakarą dvejose muzikinėse scenose publiką linksmino tiek mažiau žinomos grupės – „Stiffer", „Smėlis", Insomnia Vera, tiek visiems gerai pažįstama „Antis“, sparčiai populiarėjantys „Freaks on Floor", janimo mėgstamas „G&G Sindikatas", „Saulės kliošas", „Brassbastardz Synthezatorium" bei charizmatiškieji „InCulto".

Algirdas Kaušpėdas pasidžiaugė, kad grupė „Antis", amžiumi vyresnė už daugelį susirinkusių prie scenos, palinkėjo nebūti freak'ais ir neemigruoti, o tada publiką pamalonino tiek naująja savo programa „Zuikis Pleibojus", tiek senomis geromis „Alyvomis" bei „Ne tau, Martynai".

Laurynas Šarkinas iš „Saulės kliošo" palinkėjo susirinkusiems, kad dvi festivalio dienos būtu pilnos ne tik muzikos, bet ir meilės bei sekso. Ar jaunimas palinkėjimus nepraleido negirdomis, galima tik spėlioti.

Ypač šiltai publikos sutikti „InCulto" vaikinai savo „Eurovizijai“ skirtą dainą buvo priversti atlikti du kartus, prieš antrąjį kartą dar pasveikinę visus, kurie švenčia gimtadienius - sugrojo jiems „Happy Birhday to You".

Ištvermingiausius klausytojus 3 valandą nakties į sceną įžengę „G&G Sindikato" vaikinai pasveikino visiems pažįstamais žodžiais – „Mes vis tiek gersim alų savo Vokiečių gatvėj".

Antroji festivalio diena prasidėjo kreiserio „Glūko karalienė" žygiu aplink festivalio salą, jo įgulai raginat visus netingėti ir prisijungti daryti rytinę mankštą. Raginimai buvo išgirsti, tačiau lyčių lygybės tarp sportuojančiųjų nebuvo: vaikinai pasirodė tingesni, užleidę vietą merginoms.

Dienos metu ant scenos skambėjo gospel choro „Sounds in G“, „Liūdnų Slibinų“ dainos, aktyvesnio laisvalaikio propaguotojai galėjo laipioti sienomis alpinistams, čiuožti lynu virš festivalio teritorijos, žaisti stalo žaidimus ar visiškai tingiai gulėti paplūdimyje bei pliuškentis tvenkinyje.

Festivalio ritmą sutrikdžiusi liūtis laikinai pradangino elektrą, tačiau dalyvių nuotaikos tai nesugadino ir daug kas šoko aikštėje po vasarišku dušu.

Vakarinėje festivalio dalyje pasirodė Algis Ramanauskas-Greitai kartu su grupe SSG, vėliau, ko gero, meiliausiai iš visų atlikėjų sutiktas Šarūnas Mačiulis su grupe „Poliarizuoti stiklai". Jei būtų klausoma vien publikos norų, „Poliarizuotų stiklų" daina apie Stasę būtu skambėjusi iki vidurnakčio, tačiau sceną teko užleisti „Pupini sesėms", Leon'ui Somov'ui ir Jazzu, „Bitėms", „Empti", o ištvermingiausieji sulaukė šio festivalio vinies - soul, džiazo ir elektronikos muzikos stilius derinančios grupės iš Švedijos „Little dragon".

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją