Pagrindiniu vakarėlio akcentu bus roko grupės “Bacefalai” koncertas bei grupės lyderio, rašytojo ir muzikanto Nėriaus Pečiūros sukurtas filmas apie gaisrą “Brodvėjuje” ir romantišką ugniagesių profesiją. Vaizdo medžiaga koncerto metu bus transliuojama didžiajame klubo ekrane.

Grupė “Bacefalai” praėjusiais metais Vilniaus scenoje pagarsėjo atlikdama šelmiškas dainas “Sudegė Brodvėjus” bei “Dega fakelai”. O keli mėnesiai po gaisro “Brodvėjuje” Nėrius Pečiūra Vilniaus Senamiestyje ant Vokiečių ir Mėsinių gatvių kampo surengė singlo “Sudegė Brodvėjus” pristatymą.

"Praėjusių metų sausio 7 dieną buvau LNK televizijoje, kai pro duris įžengęs kriminalinių žinių reporteris Aurimas Račiukaitis pranešė, kad dega “Brodvėjus” - pasakojo Nėrius Pečiūra.

"Visi susigrūdome montažinėje ir peržiūrėjome filmuotą medžiagą. Tos pačios dienos vakare aš ilgai negalėjau užmigti, o užsnūdęs susapnavau siaubingą košmarą. Esą Vilniaus Senamiestyje nuo policijos ir gaisrininkų visas prasmirdęs dūmais bėgu su tuščiu kanistru benzino. Prabudau išpiltas šalto prakaito ir atsikėlęs naktį parašiau dainą “Sudegė Brodvėjus”. Tai linksma dainelė apie kalėjime sėdintį vyruką, kuriam mergina vietoj bučinio padovanojo degtukų dėžutę. Jam iš meilės susisuko protas ir, apimtas piromanijos priepuolio, dainos herojus padegė kažkokį pastatą Vilniaus senamiestyje.

Mano bičiulis, grupės “Sportas” lyderis, Marijus Bernotas, po kelių dienų užsuko į “Bacefalų” repeticiją ir, išgirdęs šią dainą, vėliau sukūrė jos šokių muzikos remiksus bei parašė dar vieną dainą apie liepsnojančią kavinę - “Dega fakelai”. Tai turbūt įrodo, kad parašyti smagią dainą galima bet kokia tema. Nors visai neseniai radijo stoties “Radiocentras” programų direktorius Donatas Bučelis, ironizuodamas mane mokė, kad nereikia rašyti dainų originaliomis temomis. Jis aiškino, kad klausytojas gali suvokti dainas tik apie “dangus-lietus”, “alyvos-slyvos” ir panašiai. Mano minėtas bičiulis Marijus, grupės “Sportas” lyderis, ištyrė iš kokių žodžių ir sąvokų sukurtos lietuviškos popmuzikos dainos.

Pasirodo, yra dvidešimt pagrindinių žodžių, tokių kaip “viltis” ir “naktis”, “lietus”ir “dangus”, “saulė” ir “pasaulis”. Iš jų ir sukonstruota daugumos dainų lyrika. Pats populiariausias žodis - “diena”. Maironis, Salomėja Nėris ir net Julius Janonis turbūt karste apsiverstų. Bet tokiems kaip “Mango” ir “Pikaso” dainų tekstų autoriams galvos neskauda.

Man atrodo, kad bet kokia kūryba turi būti ir atradimas. Kūryba negali būti eilinė banalybė ar begalinė profaniškų banalybių reprodukcija. Todėl kartu su “Brodvėjaus” klubu sugalvojome surengti tokį originalų koncertą. Į šią muzikos bei ugnies šventę kviečiame ne tik melomanus, bet ir ugniagesius, žmones, dirbančius pasiaukojamą ir kilnų darbą, nes tokiu būdu norime juos pagerbti" - kviesdamas į renginį kalbėjo N.Pečiūra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją