Goranas Bregovičius yra vienas iš populiariausių Balkanų muzikos kompozitorių, kurio kūrybą puikiai įvertino ne tik gerbėjai, bet ir kino kritikai. Pirmąją tarptautinę sėkmę atnešė jam muzika, kurią jis parašė geriausio savo draugo ir bendražygio režisieriaus Emiro Kusturicos filmams „Time Of The Gypsies“, „Arizona Dream“ ir „Underground“.

Pastarasis filmas 1994 m. kino festivalyje Kanuose pelnė pagrindinį apdovanojimą – „Auksinę palmės šakelę“. Metais anksčiau Kanų kino festivalyje žiuri prizą nuskynė kita juosta su Gorano Bregovičiaus muzika – prancūzų režisieriaus Patrice Chéreau filmas „Queen Margot“.

Milijonus gerbėjų visame pasaulyje turintis G. Bregovičius plačiai išgarsėjo su visų laikų populiariausia Jugoslavijos roko grupe „Bijelo Dugme“, kurioje grojo gitara. 1989 m. muzikantas pradėjo dar sėkmingesnę solo karjerą, kurią vainikavo publikos ir kritikų pripažinimas. Šiandien su G. Bregovičiumi bendradarbiauja pačios ryškiausios žvaigždės, kurių gretose yra Iggy Popas, Ofra Haza, Cesaria Evora, Kayah ir daugelis kitų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją