Jau ketvirtus metus kone ant jūros kranto Latvijos Salacgriva miestelyje organizuojamas muzikos festivalis „Positivus“ stebina sugebėjimu į beveik Dievo pamirštą pasaulio kampą prisikviesti išties dideles bei brangias žvaigždes. Šiemet čia labiausiai laukiami buvo britai „Muse“, ekstravagantiška JAV grupė „Scissor Sisters“, elektroninės muzikos grandai „UNKLE Live“ bei prieš keletą metų atsikūrę ir vėl scenon užkopę „Happy Mondays“.

Ištvėrę didžiausias eiles prie palapinių miestelio bei įėjimo į festivalį, apsaugos iškratytomis kišenėmis, tačiau su plačia šypsena bei pakilia nuotaika, penktadienį į festivalį, organizatorių teigimu, atvyko apie 17 tūkstančių festivalininkų. Keli šimtai jų susirinko ir į lietuviškos muzikos frontą drauge su DJ Mamania bei Vaiperiu (pastarieji koncertavo šeštadienį) laikiusių „Happyendless“ pasirodymą.

Kiek vėliau turbūt visus minėtuosius tūkstančius prie didžiosios festivalio scenos suviliojo britai „UNKLE Live“. Dar prieš pasirodymą spaudos konferencijoje grupės narys Jamesas Lavelle`is pažadėjo sugroti garsiausias dainas iš visų albumų ir prisipažino, kad jam didžiausias siurprizas – didžiulis mūsų pajūryje tvyrantis karštis. Tiesa, muzikantas negalėjo tiksliai prisiminti, ar tai pirmasis jo vizitas Latvijoje, tačiau prisipažino paragavęs vietinio alaus, kuris paliko tikrai neblogą įspūdį.

Po britų pasirodymo pasigirdo nuomonių, jog mačiusieji „UNKLE Live“ koncertą jau drąsiai gali pakuotis palapines ir važiuoti namo. Esą geriau jau nieko tikrai nebus ir negali būti.

Tačiau išaušo šeštadienis, kurio labiausiai laukė viena geriausių 2009-ųjų grupių tituluojamų „Muse“ ir netradicine orientacija garsėjančių JAV atstovų „Scissor Sisters“ gerbėjai.

Ekstravagantiškieji amerikiečiai taip pat žurnalistams gyrė puikų orą, gražius ir nebijančius išsiskirti žmones. Paklaustas apie linksmiausius grupės turo po pasaulį momentus, vokalistas Jake`as Shearsas (tikrasis vardas Jasonas Sellardsas) pasakojo, kaip viename neseniai vykusiame koncerte visiems susirinkusiems netyčia pademonstravo savo kelnių turinį. Netrukus kvatodamas pridūrė, kad šeštadienio vakarą scenoje šio įvykio tikisi nepakartoti.

Disco, glam, pop bei rock stilius plakantys gašlūnai (tokiu savo įvaizdžiu grupė garsėja pasaulyje, o pavadinimas „Scissor Sisters“ reiškia tam tikrą sekso pozą tarp dviejų moterų) sudainavo kone visus savo hitus ir net nieko apie grupę negirdėjusiems žinomą dainą „I Don`t Feel Like Dancing“. „Jaučiuosi lyg per sekundę grįžusi į 2006-uosius“, - sentimentų šiai dainai neslėpė latvė Daiga.

Tačiau festivalio kulminacija, neabejotinai sutraukusi daugiausia festivalio lankytojų į vieną vietą, buvo šiuo metu visame pasaulyje populiarūs Matthew Bellamy, Chrisas Wolstenholme`as bei Dominicas Howardas, geriau žinomi kaip grupė „Muse“. Gerą valandą Baltijos jūros pakrantę jie drebino stebėtinai tvarkingu, profesionaliu ir teisingai atliktu grojimu, žymiausiomis savo repertuaro dainomis, ryškiomis vaizdo instaliacijomis ir dangų skrodusiais lazeriais.

„Viskas buvo taip idealu, kad net neįdomu“, - po pasirodymo juokavo lietuvė Inga. Mergina pridūrė, kad į šį festivalį atvažiuoja jau trečią kartą ir ateityje nežada sustoti. Mat organizatoriai kasmet sugeba nustebinti vis garsesniais vardais ir puikia organizacija.

Beje, grupės nariai, nusileidę Rygos oro uoste, į prie Estijos sienos esančią Salacgrivą labai neskubėjo. Prieš tai jie dviračiais apvažiavo Rygą, įvertino vietos dailininkų darbus ir fotografavosi su gerbėjomis. Vėliau apie tai papasakojo patalpindami
nuotraukas „Twitter`yje“.

Visko po truputį – nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją