“Forum Palace Allstars” bare vykusiame karaoke turnyre buvo pristatytas pirmasis Lietuviškos muzikos karaoke kompaktinis diskas “Karaoke LT v1.0”, kurį išleido bendrovė “Baltic Optical Disc”. Renginyje savo vokalinius sugebėjimus demonstravo tokie šou verslo rykliai kaip Šarūnas Mačiulis iš “Poliarizuotų stiklų”, Arnas Klivečka, skandalingasis Apolonas, “Duokim garo” žvaigždė Loreta Mukaitė, “Tango TV” laidos “Meškiukai” vedėjas Henrikas ir daug kitų visiems gerai žinomų veikėjų.

Kompetentinga žurnalistų komisija pirmąją vietą skyrė legendinės dainos “Laisvė” atlikėjai Eurikai Masytei, kuri jau 10 metų nebedainuoja profesionalioje scenoje ir pati rašo apie muziką. E. Masytė dainavo I.Valinskienės išpopuliarintą dainą “Būk šalia”.

Pirmosios vietos laimėtojai atiteko “Baltic Optical Disc” įsteigtas pagrindinis prizas – DVD grotuvas. Įteikdamas prizą bendrovės vadovas Vidmantas Janulevičius pasidžiaugė, kad šis karaoke turnyras vėl atgaivino nepelnytai primirštas žvaigždes. Viena iš tokių primirštų žvaigždžių – grupės “Poliarizuoti stiklai” vokalistas Šarūnas Mačiulis. Atlikęs S. Povilaičio dainą “Gal ir teks” Š. Mačiulis komisijos buvo įvertintas kaip seksualiausias atlikėjas.

Seksualiausia atlikėja vienbalsiai buvo pripažinta antrą vietą užėmusi Loreta Mukaitė. Loreta atliko senąją D. Dolskio dainą “Rugiagėlės" ir, publikai bisuojant, buvo suviliota padainuoti dar stulpelį gyvai be fonogramos.

Skandalingasis Apolonas tapo spaudos numylėtiniu, publikos numylėtiniu – “nykstančios meškiukių rūšies” atstovas Henrikas. Dar vieną prizą – labiausiai patyrusi atlikėja – nusinešė Eurika Masytė, o už geriausią improvizaciją buvo įvertintas verslininkas Linas Starkus. Vakaro vedėjas Jonas Radzevičius ir “Panelės” atstovas Arnoldas Lukošius – geriausias vakaro duetas. Jie atliko šokio improvizaciją pagal liaudies dainą “Oi, palauk, palauk”.

Pirmojo lietuviško karaoke video disko leidėjai tikisi, kad jis padės populiarinti dainavimą lietuviškai ir įtrauks į karaoke pramogą daugybę žmonių – nuo politikų iki paprastų piliečių. Tai, kad karaoke užkrečiamas dalykas, įrodė ir šis turnyras. Štai Seimo narys Jonas Čekuolis, iš pradžių varžęsis dainuoti publikai, vėliau, jau nekonkursinėje programoje, dainavo improvizacijoje kartu su žmona Veronika, Eurika Masyte, “Panelės” atstovu Arnoldu Lukošiumi ir jo Ekscelencijos Lietuvos prezidento atstovu spaudai Rosvaldu Gorbačiovu.

Planuojama, kad lietuviškų dainų karaoke turnyrai taps tradiciniai ir juose galės varžytis visi norintys. Renginio organizatoriai užtikrino, kad šis jų išleistas 11 dainų rinkinys – pirmas, bet tikrai ne paskutinis ir žada toliau leisti lietuviškų dainų karaoke rinkinius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją