„Apocalyptica“ pasirodyme – kūriniai iš naujausio grupės albumo „7th Symphony“, kuris pasirodys praėjus vos dešimčiai dienų po „Tuborg Green Rock Castle“ festivalio. Savo septintąjį studijinį diską grupė pristato po trejų metų pertraukos, tad tikėtina, kad koncerte Trakuose „Apocalyptica“ atliks ne tik gerai žinomus hitus, bet ir visiškai naujas kompozicijas iš netrukus pasirodysiančio albumo.

Po grupės susikūrimo 1993 metais, pirmasis grupės albumas „Plays Metallica by Four Cellos“ pasirodė 1996-aisiais. Kaip iš gausybės rago pasipylus geroms recenzijoms ir pasiūlymams koncertuoti, „Apocalyptica“ sulaukė tarptautinio pripažinimo ir subūrė didelę savo gerbėjų auditoriją, kurią sudaro sunkiojo metalo šalininkai ir tuo pačiu akademinės muzikos garbintojai. Keturi klasikinės muzikos virtuozai sugebėjo padaryti tai, ko iki šiol nepavyko nė vienai grupei muzikos istorijoje – tyrą, trapų ir grakštų klasikinių styginių skambesį meistriškai supinti su galinga, didinga ir lyriška sunkiojo metalo dvasia.

Keturių asmenų melodingojo roko grupė „The Rasmus“ susikūrė 1994 metais Suomijoje. Jų debiutinis albumas „Peep“, gimtojoje šalyje greitai tapęs auksiniu, akimirksniu pavertė šešiolikmečius roko žvaigždėmis. Po pirmojo albumo sekė ne ką prastesnis antrasis - „Playboys“, kuris taip pat tapo auksiniu ir pelnė grupei pirmąjį „Emma“ apdovanojimą (suomiškąjį „Grammy“) bei suteikė galimybę dalintis scena su tokiomis žvaigždėmis kaip „Red Hot Chili Peppers“, „Rancid” ir „Garbage”. Trečiasis albumas „Hell of a Tester„ įrašytas 1999 metais, kai prie būgnų sėdo grupės atributikos pardavėjas Aki Hakala.

2001 m. grupė pasirašė sutartį su leidybine kompanija „Playground Music Scandinavia“ ir išleido keturis studijinius diskus (paskutinis „Black Roses“ pasirodė 2008 metais). 2009-jų rudenį pasirodė geriausių grupės dainų rinkinys „Best of 2001 – 2009“, į kurį buvo įtrauktas singlas „October & April“, įrašytas kartu su “Nightwish” vokaliste Anette Olzon ir užėmęs aukštas pozicijas įvairių Lietuvos radijo stočių topuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją