Kaip teigia atlikėjas, šio kūrinio pasirodymas žymės tam tikrus ne tik muzikinius, bet ir faktinius pasikeitimus jo kūryboje. Nuo šiol Linas Adomaitis tvirtai apsisprendė prisistatinėti pseudonimu ADOMS.

“16.30” kūrinio idėja ir tekstas priklauso žymaus grupės L+ hito “Ar tu ją matei?” autoriui DJ Platus, todėl visiškai nenuostabu, kad kažkas “gražaus, seksualaus, vasariško ir gundančio” slypi dainoje "16.30".

“Dažnai taip būna, kai panelė tavęs paklausia, kiek valandų, tu jai atsakai. Tuomet pamiršti viską ir galvoji: "po velnių - norėčiau dar kartą ją sutikti ir užkalbinti", - apie naujo radijo singlo idėją pasakojo ADOMS.

Vienok, kūrinio “16.30” muzika neturi nieko bendro su hitu “Ar tu ją matei?”. Kaip teigia muzikos autorius ir atlikėjas ADOMS, tai vienas pirmųjų "2 step garage" stiliaus kūrinių Lietuvoje, kuris gimė spontaniškai, ieškant naujų krypčių pop muzikos scenoje. Tačiau muzikantas neketina išskirtinai propaguoti vien tik "2 step'ą". Kūriniui “16.30” jau įrašyta ir "summer house remix" versija.

Prie naujo ADOMS darbo įrašų studijoje buvo plušama dvi savaites. Darbai dažniausiai vykdavo naktimis. “Nelengva atrasti aukso vidurį tarp mėgstamo stiliaus ir to, ko reikia klausytojams. Tikiuosi, kad "16.30" neprieštaraus nei vienam nei kitam iš jų”, - sakė ADOMS.