Garbė pradėti didžiausią šių metų roko koncertą po atviru dangumi buvo patikėta lietuvaičiams „RebelHeart“. Tačiau, kol vietiniai rokeriai grojo, didžioji publikos dalis tik rinkosi į sostinės Vingio parką, tad R. Stewarto gerbėjams tai buvo puikus fonas pakeliui į savo vietas.

„RebelHeart“ vyrukai publikai dainavo iš visos širdies ir atvirai džiaugėsi suteikta galimybe „apšildyti“ tokią muzikos žvaigždę bei neslėpė džiaugsmo, jog Lietuvą apskritai aplankė tokio lygio dainininkas.

Pusantros valandos trukusio koncerto metu skambėjo ir dainos iš naujausio praėjusių metų rudenį išleisto 12-ojo R. Stewarto solinio albumo „Soulbook“, ir jau keletą dešimtmečių neužmirštama roko klasika tapę kūriniai: „I Don‘t Want To Talk About It“, „The First Cut is The Deepest“, „The Way You Look Tonight“, „Sailing“ ir daug kitų.

Keletą kartų koncerto metu sceninius kostiumus pakeitęs 65-ąjį jubiliejų šiemet atšventęs rokeris atrodė kaip rafinuotas anglų džentelmenas su maištinga paauglio širdimi. Sprendžiant iš scenoje trykštančios R. Stewarto energijos, į pensiją nepailstantis atlikėjas tikrai dar nesiruošia.

Tai patvirtino ir dainininko pademonstruota aistra futbolui: asmeninę futbolo aikštę turintis R. Stewartas buvo itin taiklus, nuo scenos gerbėjams spardydamas savo remiamo klubo „Celtics“ simbolika pažymėtus kamuolius. Su tokia netikėta dovana namo sugrįžo ne viena dešimtis britų roko ikonos mylėtojų.

Akimirkos iš R. Stewarto koncerto - nuotraukų albume:

Dvi dienas Lietuvoje viešėjęs britas kartu su 70 aptarnaujančio personalo žmonių komanda po koncerto nuvyko į viešbutį, kuriame pailsėjęs penktadienio rytą savo turą ketina pratęsti Sankt Peterburge.

Nuo 119 iki 700 litų kainavę bilietai neatbaidė krizės kamuojamos Lietuvos gyventojų nuo galimybės pasiklausyti beveik penkis dešimtmečius scenoje šėliojančio ir apie 250 mln. įrašų egzempliorių visame pasaulyje pardavusio atlikėjo. R. Stewarto koncerte apsilankė apie 10 tūkst. jo išskirtinio balso atliekamos muzikos gerbėjų, tarp kurių buvo ir nemažai lietuviškos scenos žvaigždučių.

Prabangiame VIP sektoriuje tarp daugybės verslininkų ir kitų visuomenės veikėjų įsitaisė Gediminas Vagnorius, Jolanta Uspaskich, plastinės chirurgijos specialistas Kęstutis Vitkus, krepšininkas Mantas Kalnietis su žmona, baleto primarijus Nerijus Juška. Kuklesniame sektoriuje britų pasididžiavimo klausėsi Natalija Zvonkė su seserim Kristina Ivanova ir „Yvos“ nare Ieva Stasiulevičiūte, atlydėta mylimojo Vytauto Šapranausko ir poros bičiulių.

Daugiau žinomų Lietuvos veidų - nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją