Tarp nominuotųjų šiemet yra ir buvęs Tarybų Sąjungos lyderis Michailas Gorbačiovas drauge su JAV prezidentu Billu Clintonu (Bilu Klintonu) bei aktore Sophia Loren (Sofija Loren), kurie pretenduoja į pergalę kategorijoje už “pasakojamojo žanro albumą vaikams”. Jie neseniai įrašė naują Sergejaus Prokofjevo kūrinio “Pėtia ir vilkas” variantą. Šios kūrinio versijos premjera rugpjūtį įvyko San Franciske (JAV).

Kai kurie atlikėjai buvo nominuoti penkiems apdovanojimams. Tarp jų - reperiai Eminemas ir "50 Cent", roko grupė " Evanescence", popatlikėjas Justinas Timberlake'as (Džastinas Timberleikas), ritmenbliuzo veteranas Lutheris Vandrossas (Liuteris Vendrosas) ir velionis roko muzikos dainininkas bei dainų autorius Warrenas Zevonas (Vorenas Zevonas).

Vienoje geidžiamiausių kategorijų - "Metų įrašas" - nominuoti B. Knowles ir Jay-Z su daina "Crazy in Love", grupė "Black Eyed Peas" ir J. Timberlake'as su kūriniu "Where is the Love", britai " Coldplay" su "Clocks", Eminemas su "Lose Yourself" bei "Outkast" su "Hey Ya!".

Visų 105 kategorijų laimėtojai bus paskelbti per 46-ąją kasmetinę "Grammy" apdovanojimų įteikimo ceremoniją Los Andžele vasario 8 dieną.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją