Po trumpų atidaromųjų Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko ir Pažaislio vienuolyno sesers Lidijos kalbų, scenoje pasirodė maestro Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamas ir diriguojamas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras kartu su Kauno valstybiniu choru (meno vadovas Petras Bingelis).

Arijas, duetus, trio ir kvartetą atliko operos solistai Joana Gedmintaitė (sopranas), Jovita Vaškevičiūtė (mecosopranas), Edgaras Montvidas (tenoras), Vytautas Juozapaitis(baritonas). Skambėjo kūriniai iš P. Čaikovskio, S. Rachmaninovo, L. Delibes, G. Bizet, G. Donizetti, G. Verdi operų.

Šimtai nesenstančios muzikos mylėtojų gėrėjosi muzika tiesiog atsigulę ant vienuolyno pievos, atsinešę savo kėdutes bei atėję tiesiog giminėmis – tarp festivalio klausytojų galima buvo pamatyti ir senolių, ir gausiai susirinkusį jaunimą. O tuo tarpu atlikėjai džiaugėsi ovacijų nešykštinčia publika, kuri mėgavosi muzikų kūryba.

Pažaislio muzikos festivalio įžanginio koncerto akimirkos – fotoalbume.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją