“Mano kūryboje galima rasti visko - nuo “naujosios bangos” iki Lotynų Amerikos atlikėjų motyvų ar rusiško roko. Kiekvienas akordas albume skamba neįprastai, įdomiai ir papildo prieš tai buvusius. Kur turi būti gitara, ten yra gitara, kur – akordeonas, ten akordeonas”, - sakė Aleksandras Makejevas.

Anot jo, vientisą koncepciją turintį albumą sudaro 10 dainų bei įžanginis kūrinys “Intro”. Įrašyti albumą “Išėjęs” debiutuojančiam dainininkui padėjo grupės “Merlin” gitaristas Rodionas, klavišininkas Arūnas Baužys ir buvęs legendinės grupės “Foje” muzikantas Arnoldas Lukošius. Moteriško vokalo partijas įdainavo slaptingu sceniniu pseudonimu “Dingau” prisistatinėjanti dainininkė Jurga.

“Neabejoju, kad daug muzikinių stilių apimantis albumas taps “kietu riešutėliu” muzikos kritikams, tačiau klausytojams jau patinka”, - juokavo A.Makejevas. Pasak dainininko, “Išėjęs” yra skirtas visiems gerą laiką mėgstantiems žmonėms, kurie vis dar moka džiaugtis smulkmenomis.

A.Makejevo teigimu, kai kurie jo kūriniai šiek tiek primena nemirtingų Lietuvos “bardų” Kosto Smorigino bei Vytauto Kernagio dainas, tačiau jaunatviškos, bet neagresyvios aranžuotės skamba nuotaikingai ir gyvai.

“Daugeliui mano dainų neišdildomą įtaką padarė rusų dainininko Boriso Grebenščikovo, o iš lietuvių – Andriaus Mamontovo kūryba”, - tvirtino muzikantas. Albumą “Išėjęs” jo autorius ketina pristatyti soliniuose koncertuose pritardamas gitara ar pagal dalinę fonogramą.

Ligi šiol keletą metų pogrindinėje muzikinėje veikloje dalyvavęs Aleksandras Makejevas teigė esąs jau subrendęs plačiajai scenai. Pasak jo, “Išėjęs” yra pirmasis Lietuvoje muzikinis albumas, kuriame visos dainos taip pat įrašytos ir tarp interneto vartotojų populiariu mp3 formatu. Mistiką mėgstantiems muzikos mylėtojams turėtų patikti papildomai albume įrašytas elektroninis detektyvas – “Žmogžudystė “Ketvirtadienio klube”.

“Su detektyvo autoriumi Tomu Staniuliu pagaliau radome būdą, kaip susieti mus vienijančius pomėgius – literatūrą ir muziką”, - sakė A.Makejevas. Įdėjus muzikinį albumą į kompiuterio CD įrenginį, užsikraus interneto naršyklės langas, kuriame bus galima pamatyti Aleksandro Makejevo nuotraukas, dainas bei perskaityti detektyvinę istoriją.

“Su pele spaudydami tekste pažymėtas nuorodas, galėsite klausyti dainų specialia tvarka, tematiškai suderinta su intriguojančiu siužetu”, - sakė muzikantas. Jis patvirtino, kad mistifikuotas “Ketvirtadienio klubas”, jungiantis gerai laiką mėgstančius leisti žmones, iš tiesų egzistuoja.

Aleksandras su šypsena atmetė kritiką, esą jo kūrybą muzikologas Vytautas Užkuraitis yra palyginęs su vadinamosiomis “blatnomis dainomis”. “Nemanau, kad dainos, atliekamos pritariant akustinei gitarai, iškart tampa “blatnos”. Mano kūryba tiesiog atspindi pasaulį tokį, kokį jį regiu”, - sakė “grubiuoju romantiku” vadinamas muzikantas.

Kai kurių dainų tekstuose slypinčias ironiškas užuominas apie jaunimo pamėgtus kvaišalus Aleksandras vertina kaip šiuolaikiškumo atspindį. Vienas iš pirmųjų teigiamai sutikęs A.Makejevo dainas, aktorius ir dainininkas Kostas Smoriginas tvirtino susižavėjęs Aleksandro dainų paprastumu.

“Jo tekstai gal kiek ir šokiruojantys, bet patraukia įtaigumu. Tokia kūryba – tai kažkas labai tikro, šviežio ir su gera šarmo doze”, - sakė Kostas Smoriginas.

24 m. Aleksandras Makejevas gimė ir augo Vilniuje, šiuo metu gyvena Trakuose. 2000 metų pabaigoje Aleksandras tapo muzikinio konkurso “Laiptai 2000” laureatu, antrosios vietos laimėtoju.

Be to, Aleksandras yra sukūręs ir įrašęs Lietuvos aukščiausios futbolo lygos debiutantės “FK Vėtra” himną, kurį šiuo metu dainuoja Lietuvos futbolo mylėtojai. Kiti muzikanto pomėgiai – gamta, žvejyba ir fantastinė literatūra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją