Trys Lietuvoje gerai žinomi aktoriai Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis ir Saulius Bareikis į grupę pavadintą “Aktorių trio” susibūrė 1995 metais, tik po dvidešimties metų nuo pažinties pradžios.

Pirmuosius koncertus autorinės dainos atlikėjai vadino “surizikavimu groti kartu”. Rizika pasiteisino su kaupu – grupė žaibiškai tapo populiari.

Anšlaginiai koncertai, dideliais tiražais parduodami albumai, superhitais tapusios dainos leidžia “Aktorių trio” vadintis legendiniu lietuvišku autorinės dainos kolektyvu.

Grupė išgyveno trejus šlovės metus ir pasuko skirtingais keliais: 1998 m. įvyko pirmas grupės “Adios” (S.Bareikio ir O.Ditkovskio) koncertas, o K.Smoriginas pradėjo solinę karjerą.

“Bomba Records” išleido keturis “Aktorių trio” albumus: trilogiją “Tavo kaime”, “Mano kaime”, “Mūsų kaime” ir “Tikrą garsą”.

Iki šių metų vasaros atrodė, kad trys aktoriai nebesusiburs naujam bendram projektui, bet pasklido daugeliui maloni žinia – grupė vėl dirba kartu.

“Paskutinis lašas lėmęs, kad viską atidėjome į šalį ir nedelsdami pradėjom albumo įrašus, buvo senų prietelių žmogiška provokacija: “Gal jau ir nebegalit kartu kurti? Gal galit tik atskirai? Albumo pavadinimas “Vėl kartu" – simbolinis, nes širdyje mes niekada ir nebuvome atskirai. Tik aktoriaus gyvenimas diktavo savo: kelionės, nauji vaidmenys, nauji projektai... Bet sielų giminystė, pagarba bendroms vertybėms, muzikai ir poezijai išlieka! Nesvarbu, kur bebūtum, ką bedarytum... Todėl visada ateina laikas, kai vakare susėda trys draugai ir tyliai klauso vienas kito. Po truputį gimsta nauja bendra daina”, - sakė Kostas Smoriginas.

Vasarą pradėti albumo įrašai buvo baigti tik prieš kelias dienas. Visi trys grupės nariai pripažino, kad senas “Aktorių trio” skambesys išliko, bet prabėgęs laikas įnešė ir daug naujų spalvų.

“Išleidę albumą “Vėl kartu” planuojame daug naujų koncertų, kuriuose skambės ir naujos, ir senos dainos”, - žadėjo aktoriai.