Rinkinyje: vienas pirmųjų ŽAS kūrinių “Debilas ir bažnyčioje debilas” ir “Ne pieną gėręs, ne nuo pieno ir mirsi”, Algio Ramanausko Greitai šedevrai: “Su kitu bachūru”, “Atbėgo kariūnai sušaudė Brazauską”, “Mano geriausio draugo suknelė”.

Daugelis iš naujo atras vienos skandalingiausių visų laikų lietuviškų grupių “Šara” hitus “Džipas nutrenkė bobutę” ir “Mokyklos dainelė”, taip pat - SEL kūrinius “Kontrolinis šūvis” ir dviprasmišk1j5 “Čiulpk, tu”.

Vienas naujausių albumo kūrinių – “Cisco Kid” šokiruojantis hitas “Kas nešokinės...” Po ilgų ieškojimų buvo surasti ir prieš dešimtmetį ažiotažą sukėlę hitai: XXL “Duok į snukį” ir garsiosios “Pompos” “Mes jau nebe vaikai”.

Į rinkinį pakliuvo ir skandalingiausia visų laikų grupė “Radioshow” su kūriniu “Sukėliau muštynes”, po kurio žodis “gaidys” tapo neatsiejama žargono dalimi. “Requiem” daina “Aš nupirksiu tau namą” į rinkinį pateko tik dėl žodžio “prišikt”, o superhitas “Tu mano mergytė” – dėl jos atlikėjo R.Dzintars skandalingų nuotraukų pornografiniame gėjų puslapyje.

Rinkinyje - ir maištinga “G&G Sindikato” daina “Vokiečių gatvė”, po kurios reperių koncertus Vilniuje miesto savivaldybė neoficialiai uždraudė. Prieš dvylika metų Andriaus Mamontovo sukurtas “atlikėjas” Dancebergis ir jo vienintelis kūrinys “Mieli tautiečiai” vietą tarp skandalingiausiųjų dainų išsikovojo kaip vienintelis iki šiol oficialus garsaus politiko kalbų “miksas”.

Dainų autoriai apie savo kūrinius:

Skirmantas Jutkonis, grupės “Šara” dainų “Mokyklos dainelė” ir “Džipas nutrenkė bobutę” autorius:

“Būčiau visiškas ligonis, jei būčiau tas dainas daręs iš širdies. Tai buvo anekdotas, kuris, man netikėtai, įėjo į Lietuvos muzikos istoriją. Keista, kad tauta suvalgė ir dar man padėkojo už visišką nesąmonę. Ypač atrodo idiotiška, kad dainas rimtu veidu transliavo radijas, klipus rodė televizija. Ir dabar galėčiau per metus iškepti 10 naujų “Šaros” albumų su dvidešimčia panašių hitų. Aišku, dabar jau rizikuočiau sėsti į kalėjimą arba gauti baudą, bet, ko gero, vis tiek tapčiau milijonieriumi. Nedarau to, nes muzika kuriama tik dėl pinigų, man atgrasi”.

Francis van Mechelen, “Cisco Kid” lyderis, “Kas nešokinės...” autorius:

“Šis kūrinys buvo sukurtas kaip provokacija. Koncertuodami Europos klubuose pastebėjome, kad dažniausiai šoka merginos, o vaikinai geria alų ir ramsto sienas. Lietuvoje – ta pati problema: bičai nenori šokti! Štai ir suradome būdą, kaip priversti juos pajudinti subines: pasakai: “kas nešokinės, tas pyd...” ir visi šokinėja. Kažkas piktinasi mūsų daina, bet juk tai pokštas. Mes patys per jį šokinėjame. Belgijoje net gėjai išgirdę šio gabalo vietinę versiją žvengia ir neįsižeidžia!”

Andrius Mamontovas apie “Dancebergio” dainą “Mieli tautiečiai”:

“1991-aisiais 5 mėnesius praleidau Amerikoje. Gyvenau vietos lietuvio Jono Beržansko įrašų studijoje. Jis turėjo Vytauto Landsbergio kalbos pasakytos Čikagos lietuviams įrašą. Juokais pradėjau su juo eksperimentuoti. Tuo metu pasaulyje sparčiai plito šokinė muzika, todėl V.Landsbergio žodžius sumiksavau šokio ritmu. Taip gimė atlikėjas “Dancebergis” ir jo kūrinys “Mieli tautiečiai”. Kiek žinau, tai vienintelis tokio pobūdžio lietuviškas kūrinys iki šiol. V.Landsbergis, kiek pamenu, išgirdęs šią dainą pasakė: “Šiais laikais labai didelės technikos galimybės”.

“G&G Sindikato” narys Svaras apie “Vokiečių gatvę”:

“Nors nuo draudimo viešai gerti alų mieste, jau praėjo nemažai laiko ir visi su tuo apsiprato, aš savo nuomonės nepakeičiau – Vilniaus meras šiuo nutarimu numarino Vokiečių gatvę ir viso miesto vasaros naktinį gyvenimą, bei stipriai pagelbėjo “kabakams”. Iki šiol esu įsitikinęs, kad buvo galima rasti kitokį sprendimą, kuris užtikrintų tvarką, bet nevaržytų žmonių. Tą vasarą, kai vakare galėjome centre su kompanija susėsti ant žolės ir pagurkšnoti alaus, pamenu kaip vieną linksmiausių per pastaruosius metus. Man ir visai mūsų chebrai tos laisvos nuotaikos labai trūksta, todėl nė kiek nesigailime, kad garsiai pasakėme: mes vis tiek gersim alų SAVO Vokiečių gatvėj! Nors po to ir turėjome didelių problemų su koncertais sostinėje”.

Algis Ramanauskas Greitai, apie “Gimtadienį”, SSG ir “Radioshow” dainas:

“Projektas “Gimtadienis” ir jo hitas “Su kitu bachūru” prieš 8 metus buvo kuriamas studijoje “ant durniaus”. Žodžius sugalvojau ekspromtu įrašinėdamas vokalą, o jo muzika – tai tokie “popse” dažniausiai pasitaikantys akordai.

“Su kitu bachūru” - populiariausia mano daina, nes kitos tikrai nebuvo mėgiamos. Dėl dainų “Mano geriausio draugo suknelė” ir “Atbėgo kariūnai, sušaudė Brazauską” neturėjome jokių problemų: niekas nei man, nei kitiems SSG nariams nėra priekaištavęs. Kiek žinau, “megztos beretės” (šiuolaikinių paksistų atitikmuo) per vieną mitingą skambino į “Radiocentrą” ir prašė paleisti “Atbėgo kariūnai sušaudė Brazauską”. Tie žmonės taip neturi humoro jausmo, kad suprato ją rimtai.

Ar dainą girdėjo Algirdas Mykolas, nežinau ir man dėl to nusišvilpt. Apie “Mano geriausio draugo suknelę” ir šiandien galiu pasakyti tą patį: kunigai – klounai su uniformomis. Šiaip, pats skandalingiausias visų laikų lietuviškas albumas yra nelegalūs “Radioshow” įrašai, štai dėl to albumo Rimą Šapauską kalbino saugumo pareigūnas. Aišku, nė vienas nelegalus kūrinys dėl cenzūros į šį albumą pakliūti negalėjo”.