„Koncertą pamatė 20 tūkst. žmonių. Dar neturime visų finansinių rezultatų, tad nieko dar sakyti negalime. Pamatyti „Metallica“, šalyje grojančią pirmą kartą, vis tik didelė šventė fanui – įdomu, kaip jie ten elgiasi, bendrauja su publika, kaip publika į juos reaguoja. Visi liko koncertu patenkinti“, - DELFI teigė koncertą organizavusios kompanijos „Seven Live“ generalinis direktorius Juras Vėželis.

Pasak J. Vėželio, į Vilnių atvyko žmonių iš visos Europos - grupės gerbėjai važiavo iš Prancūzijos, Čekijos, ypač gausiai iš Lenkijos. Į Vilnių atvyko Švedijos ir Norvegijos grupės fanų klubo nariai.

Viso „Metallicos“ komandą sudarė 100 asmenų, apsistojusių „Naručio“ ir „Radisson Blu Astorija Hotel“ viešbučiuose.

Nors į Vilnių „Metallicos“ gerbėjai plūdo iš visos Europos, nei viešbučiai, nei jaunimo nakvynės namai DELFI teigė fanų antplūdžio nepastebėję. Pasak „Seven Live“ vadovo, „Metallicos“ fanų klubai palaiko stiprius tarpusavio ryšius, tad susiorganizuoti gyventi vieniems pas kitus – labai paprasta.

„Nuskilo“ ir Baltarusijos ambasadai

„Metallica“ ir ją lydinti komanda Vilniuje praleido daugiau nei planuota – atvyko pirmadienį ir išvyko ketvirtadienį. Taip vietoje dviejų planuotų nakvynių Lietuvos sostinėje „Metallica“ turėjo tris. J. Vėželio teigimu, Vilniuje „Metallica“ praktiškai praleido keturias dienas – tai grupei praleisti vienoje šalyje labai reta.

Į koncertą Maskvoje grupė ketvirtadienį išskrido lėktuvu. Nuogąstaudama, kad dėl Islandijos vulkano pelenų skrydis į Maskvą nebus įmanomas, „Metallica“ į Maskvą buvo įsigijusi traukinio bilietus. Kadangi traukinys iš Vilniaus į Maskvą rieda per Baltarusiją, teko skubos tvarka įsigyti Baltarusijos vizas, kainavusias kelias dešimtis tūkstančių litų. Nors vizų neprireikė, pinigų už jas „Metallica“ neatgaus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją