Šių metų "Vilnius mama jazz" prasidės kitą savaitę. Tris dienas - nuo lapkričio 14 iki lapkričio 16-osios truksiantis festivalis vyks Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) ir viešbučio "Reval Hotel Lietuva" salėse.

Penktadienį pristatydama artėjantį festivalį, jo organizatorė Judita Bartoševičienė pastebėjo, kad lyginant su debiutiniu festivaliu, šiemet išsiplėtė "Vilnius mama jazz" dalyvių geografija - Vilniaus publikai koncertuos džiazo muzikantai iš Belgijos, Estijos, Danijos, JAV, Olandijos, Prancūzijos, Rusijos, Suomijos, Ukrainos, Vengrijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Kitą penktadienį - lapkričio 14 dieną - LNDT vyksiančiam festivalio atidarymui specialią programą paruošė žymūs Lietuvos džiazo "asai" - "Lithuanian Jazz Trio" Vytautas Labutis, Leonidas Šinkarenko ir Arvydas Jofė.

Lietuviško džiazo gerbėjai atidarymo dieną turės galimybę pirmą kartą išgirsti vokalistę Nedą Malūnavičiūtę esto saksofonininko ir kopozitoriaus Raifo Taifenau inicijuotame tarptautiniame projekte.

"Vilnius mama jazz" pirmą kartą Lietuvoje pristatys boso virtuozą iš JAV Marcussą Millerį (Markusą Milerį). Tai bus jo ir grupės paskutinis koncertinio turo po Europos šalis pasirodymas. Daugiau kaip 400 albumų išleidęs "Grammy" apdovanojimo laureatas dviejų dalių koncerte lapkričio 15 dieną LNDT gros su penkiais savo grupės nariais, taip pat pelniusiais pripažinimą tarptautinėje džiazo scenoje.

Ypatinga dovana džiazo mylėtojams festivalio organizatoriai vadina žymaus Lietuvos saksofonininko Vladimiro Čekasino projektą "World Music Show". Paskutinią festivalio dieną LNDT skambėsiančiame koncerte-spektaklyje dalyvaus Algirdo Klovos vadovaujamas folkloro ansamblis "Vydraga", žymus čidonų ansamblis "Loyko" iš Rusijos, unikalaus instrumento termenvokso meistrė iš Vokietijos Barbara Buchholz (Bušholc).

V.Čekasinas į projektą taip pat įtraukė šokėjų grupę bei dailininko Sergejaus Tyryškino "body art" performansą.

Kaip ir pernai, į festivalį atvyks muzikantai iš Rytų Europos - tarptautinį pripažinimą pelniusi Rusijos džiazo grupė "Trans-Atlantic" (koncertas lapkričio 14 dieną viešbutyje "Reval Hotel Lietuva") bei ukrainiečių vyrų vokalinis sekstetas "Man Sound". Lapkričio 15 dieną viešbučio salėje ansamblis atliks tiek tradicinį džiazą, tiek ukrainiečių liaudies dainas bei populiariąją muziką.

Lapkričio 15-ąją "Reval Hotel Lietuva" vyksiančiuose koncertuose bus galima išgirsti Juditos Balvanyos ir Varga Zsolt (Žolt) saksofonų duetą iš Vengrijos, energingą olandų ansamblį "Man Bites Dog".

Festivalį vainikuos spalvingu braižu pasižymintys "Erik Vermeulen Trio" muzikantai iš Belgijos ir danų džiazo orkestras "Copenhagen Art Ansamble", kurio lyderiai ir muzikantai surengs atviras meistriškumo pamokas Lietuvos muzikos akademijos studentams. Šie koncertai taip pat vyks viešbučio salėje.

Nuo pirmosios "Vilnius mama jazz" dienos "Reval Hotel Lietuva" veiks fotografo Dainiaus Labučio paroda "Jazz My Life". Daug metų džiazo pasaulį fotografuojančio muzikanto V.Labučio brolio nuotraukose užfiksuotos koncertų ir užkulisių akimirkos. Pasak J.Bartoševičienės, paroda ateityje plėsis, ją pildys nuotraukos iš kitų džiazo renginių. D.Labučio darbų ekspozicija bus rodoma ne tik Vilniuje.

Dvi pirmąsias dienas festivalio koncertus lyės tradiciški "jam-session" viešbučio salėje po koncertų.

"Vilnius mama jazz" bilietai studentams kainuos 10 litų, bilietas į "jam-session" - 20 litų, į kitus koncertus - 35. Brangiausi bilietai kainuos 100 litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją