„Tiesa, tikrai deramės dėl albumo „Nuodai“ išleidimo Rusijoje, bet apie tai dar ankstoka kalbėti, nes jokių kontraktų nesame pasirašę", - DELFI patvirtino „Biplan“ narys Olegas Aleksejevas. Pusė lietuviško albumo „Nuodai“ dainų jau išversta į rusų kalbą ir bus pristatytos koncerto metu.

„Biplan“ muzikantai prisipažino, kad mintis vėl grįžti į Rusiją ir pabandyti dar sykį įsitvirtinti šioje šalyje, juos aplanko vis dažniau. „Tikimės, kad antras blynas nebus toks prisvilęs kaip pirmas“, - juokėsi jie.

Pirmą kartą užkariauti Rusijos „Biplan“ patraukė po stulbinančios lietuviško albumo „Braškės“ (1998 m.) sėkmės. Po metų pasirodė rusiškas albumo variantas „Blondinkam “ („Blondinėms“), titulinė daina „S Dobrym Utrom“ („Labas rytas“) užkariavo radijo stotis. Pasipylė koncertai, 2001 metais pasirodė ir antras Rusijos rinkai skirtas albumas „V Jazz’e Tolko Devuški“ („Džiaze vien merginos“), po kurio sekė tyla.

Viešai nepaaiškinusi priežasčių, grupė nutraukė savo veiklą Rusijoje. Buvo kalbama, kad tai įvyko dėl muzikantų nesutarimų su leidėjai ir vadybininkais bei skirtingų grupės ir jos prodiuserių ateities vizijų.

Lietuvoje „Biplan“ irgi buvo varžomi nepalankios ir ilgalaikės sutarties su leidybos kompanija „Bomba Records“. Konfliktai su leidybos kompanija lėmė gilią grupės kūrybos krizę.

Naujas albumas „Chuligans“ pasirodė tik 2005-aisiais, kai „biplanai“ išsivadavo iš juos varžiusios sutarties gniaužtų. Paskutinis grupės darbas „Nuodai“ išleistas dar po ketverių metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją