Roots Manuva yra vienas originaliausių ir įtakingiausių šiuolaikinio hip-hop‘o atlikėjų pasaulyje. Dar 1999-aisiais išgarsėjęs reperis pelnė prestižinius „Grammy“ bei „Mercury“ apdovanojimus ir yra vienas geidžiamiausių planetos MC. Atlikėjas dainavo kartu su „Gorillaz“, „U.N.K.L.E.“, „Nightmares on Wax“, „The Cinematic Orchestra“, „Coldcut“ ir kitomis žvaigždėmis. Prieš pora metų naujausią albumą „Slime & Reason“ išleidęs muzikantas nesustoja kurti. Savo giliais tekstais, ragga, ritmenbliuzo, fanko ir angliško trip-hop'o garsais Roots Manuva ugdo jaunąją intelektualaus hip-hop‘o klausytojų kartą.

Roots Manuva – „Dreamy Days“:

Į Norviliškes taip pat atvyks naujas rusų roko chuliganų „Leningrad“ projektas „Ruble“ („Rublis“ – liet. k.). Pakeitę pavadinimą, kultiniai muzikantai kaip ir anksčiau netašytais rifais drasko elektrines gitaras ir keiksmažodžiais apdainuoja rimčiausias visuomenės negeroves. Grupės vokalistas - viena iškiliausių Rusijos asmenybių, muzikantas, aktorius ir išradingas provokatorius viename – charizmatiškasis Sergey Shnurov, geriau žinomas Shnur pravarde. Jis leidžia sau dainuoti be cenzūros ir pasirodyti scenoje visiškai be drabužių, tačiau visuomet garantuoja gerą energiją ir atvirą kontaktą su klausytoju. Anšlaginiai „Ruble“ koncertai ir naujausio albumo „Sovest“ („Sąžinė“ – liet. k) sėkmė parodė, kad rusų underground‘o legendos neprarado nei įtakos, nei populiarumo. Atgimę iš naujo, „Ruble“ tęsia „Leningrad“ misiją ir groja patį tikriausią roką.

„Ruble“ – „Doshirak“:

Energingą pasirodymą festivalio scenoje surengs Londono klubinės scenos pažibos „Crystal Fighters“. Originalūs atlikėjai šokių muziką kuria naudodami baskų liaudies instrumentus. „Crystal Fighters“ atiteko garbė groti BBC radijo eteryje, o didžiausias pasaulyje šokių muzikos žurnalas „Mixmag“ grupės hitą „I Love London“ išrinko geriausia 2008-ųjų daina. „Crystal Fighters“ groja labai greitai, o apie jos gyvus pasirodymus didžiausių Vakarų Europos klubų lankytojai pradėjo kurti legendas.

„Crystal Fighters“ – „I Love London“:

Paskutinį birželio savaitgalį įvyksiančiame ketvirtajame muzikos ir meno festivalyje „Be2gether“ taip pat koncertuos madingieji „Empire of the Sun“, britų rokeriai „Skunk Anansie“, beatbox‘o genijai „Bauchklang“, lietuviškos elektroninės muzikos žvaigždės „Silence Family“. Savo dalyvavimą jame taip pat patvirtino stilingieji „WhoMadeWho“, norvegai „Casiokids“ ir kazokų tradicijas tęsiantys rokeriai „Haydamaky“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją