Duetas "Orbital" egzistuoja jau trylika metų ir yra pripažintas viena garsiausių Britanijos elektroninės muzikos grupių. Skirtingai nuo kitų muzikinių projektų, "Orbital" vienodai yra liaupsinama tiek elektroninės, tiek roko muzikos fanų gretose. Grupę 1987-aisiais metais įkūrė broliai Paulas (Polas) ir Philas Hartnollai.

1990-ais metais ORBITAL kūrinys “Chime” pradėjo ilgą grupės “kelionę” per populiariausių kūrinių topus visame pasaulyje. Vėliau įrašytas singlas “Satan” tapo bene įsimintiniausiu "Orbital" hitu per visą brolių Paulo ir Philo Hartnollų muzikos istoriją. "Orbital" taip pat garsėjo savo pasirodymais, kurių metu publika turėjo galimybę ne tik gyvai klausytis muzikos, bet ir išvysti įspūdingą šou. "Orbital" nariai 1991-1993-ųjų metų koncertiniuose turuose į sceną įžengdavo galvas “pasipuošę” nedideliais šviesos efektais. Vėliau šios nuotraukos tapo savotišku “prekiniu ženklu” pateikiant nuotraukas apie "Orbital" koncertus.

"Orbital" garsėja ne tik savo autorine kūryba, bet ir kitų atlikėjų bei filmų muzikos prodiusavimu. Dueto kūrinys "Technologiskie Park" buvo panaudotas praėjusią vasarą Lietuvoje rodytam filmui “xXx”, kuriame vaidino “Greiti ir įsiutę” žvaigždė Vin"Orbital" Dieselis (Dyzelis).

Praėjusiais metais žymėdami savo buvimo kartu dekadą broliai Hartnollai išleido geriausių "Orbital" kūrinių albumą “Work 1989-2002”.

Šeštadienio naktį klube “Gravity” "Orbital" narį “apšildys” šiaulietis DJ Vidis, kuris garsėja savo trijų grotuvų setais.