„Aš labai džiaugiuosi, kad šiais metais švęsime jau ketvirtąją „Gatvės muzikos dieną“. Manau, kad vis drąsiau galime kalbėti apie šios dienos reikalingumą, tradiciškumą ir visos Lietuvos miestų ir miestelių muzikine šventę“, - sako Andrius Mamontovas, „Gatvės muzikos dienos“ idėjos autorius ir šventės iniciatorius.

Gatvės Muzikos Diena po truputi auga ir kasmet pateikia vis naujų siurprizų, nes visi dalyvaujantys joje yra nenuspėjami ir išradingi“, - šypsosi GMD idėjinis vadas. Todėl šių metų gatvės muzikos šventė ir vėl kuo nuoširdžiausiai kviečia jungtis bet kurį žmogų, turintį instrumentą, bet kurį Lietuvos miestą ir mažiausią kaimelį bei toliausiai iš Lietuvos išvykusius tautiečius.

Šį savaitgalį startavus internetinei šventės svetainei gatvesmuzika.lt, visi norintys jau gali registruotis į Vilniuje vyksiančią gatvės muzikantų kariuomenę. Turėtų sukrusti ir kitų Lietuvos miestų bei miestelių šventės koordinatoriai.

Pirmąjį gegužės šeštadienį Lietuvoje į gatves muzikuoti išeina tūkstančiai žmonių. „Gatvės muzikos diena" - šventė, vienijanti visus, kalbančius universaliausia kalba pasaulyje - muzikos kalba. Ir profesionalūs muzikantai, ir mėgėjai plūsteli į savo miestų gatves, kiemus, skverus ir aikštes. Apsiginklavę įvairiausiais muzikos instrumentais jie groja roką, klasiką, džiazą, avangardą, folklorą, muša Afrikos ritmus.

2007 m. leidimai groti gatvėse buvo suteikti 295 kolektyvams, „Gatvės muzikos dienoje" muzikavo apie 600 muzikantų. 2008 m. „Gatvės muzikos" šventė su trenksmu nuskambėjo per visą Lietuvą: sostinėje bei dar 31 mieste ir miestelyje grojo daugiau kaip 3000 muzikantų. 2009 metais „Gatvės muzikos dieną" gatvėse džiazą, roką, klasiką, ritmus ir liaudies muziką grojo visame pasaulyje gyvenantys lietuviai, Lietuvoje „Gatvės muzikos dieną“ šventė net 46 Lietuvos miestai ir miesteliai, Vilnius buvo paskendęs grojančių jūroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją