Sklando legendos

Vienu iš D.Britanijos house muzikos formuotojų vadinamas Omid 16B prisidėjo ir prie Lietuvos klubinės scenos kūrimo. Didžėjus tapo bene pirmąja tarptautine šokių muzikos žvaigžde, aplankiusia ne tik klubą „Exit“, bet ir Lietuvą.

„Omidas buvo pirmasis užsienio didžėjus, kurio pasirodymą stebėjau gyvai, ir vienas iš tų, kurie mane pastūmėjo didžėjaus karjerai. Šeštadienio svečias – viena spalvingiausių asmenybių, kada nors stovėjusių „Exit“ scenoje. Jo Kaune patirtų nuotykių tikrai užtektų knygai parašyti“, – sakė Donatello.

Apie Omid 16B sklando daugybė mitų ir legendų. Pasakojama, kad atlikėjas medituoja prieš pasirodymus, o po jų visus dar galinčius šokti kviečia į savo viešbutį „afteriui“. „Omidas garsėjo tuo, kad jo galima buvo nei palydėti į pasirodymą, nei išlydėti iš klubo. Svečias visada būdavo apsuptas vietinių draugų, kurie nepalikdavo Omido likimo valiai“, – pasakojo Donatello.

Pats Omid 16B sako turintis vieną įprotį, kurio jau daug metų nesugeba atsikratyti. „Visuomet vėluoju, kuomet prisistato manęs prigriebti į klubą. Visada kepu dar ir dar vieną kompaktą pasirodymui, nes paskutinės minutės muzikinės idėjos nenustoja plūsti į mano galvą. Aš kompaktų kepimo fetišistas!” – sako Omid 16B.

Aidėjo už Lietuvos ribų

Pasakojimai apie pašėlusius Omid 16B vakarėlius „Exit“ šokių aikštelėje aidėjo ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. 2004 metais D. Britanijos klubinis žurnalas „DJ Mag“ didžėjaus nuotykiams aprašyti į Lietuvą delegavo net du žurnalistus. Žurnalas nepagailėjo 2 puslapių gausiai iliustruotai istorijai apie Omid 16B vizitą ir Lietuvos klubinę sceną.

Emociškai stipria ir seksualia šokių muzika garsėjančio didžėjaus vardas ir šiandien mirga svarbiausiuose pasaulio klubiniuose leidiniuose. Jau daugiau nei dešimtmetį aktualumo neprarandantis atlikėjas nuolat kupinas inovatyvių kūrybinių idėjų. „Myliu muziką ir jos keliamus jausmus... Muzika gali reguliuoti mūsų emocijas, keisti mūsų mąstymą, saviraiškos įpročius, įkvėpti meilei“, – sako pats Omid 16B.

Paskutinis „Exit“ svečio darbas – prieš mėnesį didžėjų susivienijimo SOS išleista dviguba kompiliacija „Ministry Of Sound Club Presents“. Vienas didžiausių Londono klubų garsiajam SOS trejetui, kurį sudaro Omid 16B, Desyn Masiello ir Demi, patikėjo pirmąjį naujos serijos leidinį. Ir neapsiriko. „DJ Mag“ jau spėjo trijulės darbą įvertinti mėnesio kompiliacijos ženklu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją