Pati auksinio balso savininkė R.Čivilytė sako tik likimui galinti dėkoti, kad turėjo galimybę dalyvauti tokiuose muzikiniuose projektuose kaip Kęstučio Antanėlio ir Arūno Navako "Peras Giuntas", Endriu Loido Vėberio "Jesus Christ Superstar", Bertolto Brechto ir Kurto Vailio "Trijų grašių opera", Kurto Vailio “7 mirtinos nuodėmės”, Leonardo Bernšteino “Mišios”, “Metamorfozės”, “Klasikos diversijos” ir daugybėje kitų.

“Orkestras, profesionalūs atlikėjai, didelė scena – visa tai ypatingas patyrimas, kviečiantis kurti”, - teigia dainininkė. Pasak pačios atlikėjos, būtent dalyvavimas minėtuose garsiuose projektuose jai nedavė “numirti” muzikine prasme.

Dainininkės biografijoje – ir daugybė apdovanojimų. 1987 metais Rosita Čivilytė tapo “Vilniaus bokštų” pagrindinio prizo laimėtoja, festivalyje “Vilnius 1995” – laureate, 1997 m. Švedijoje vykusiame festivalyje “Baltic Song Festival” ji laimėjo Grand Prix. Svarių apdovanojimų sąraše ir 1998 m. Metų atlikėjos “Bravo” statulėlė.

Unikalu, kad jau 16 metų būdama scenoje, laimėjusi tarptautinių konkursų ir prisiklausiusi kalnus liaupsių savo nepakartojamam balsui, Rosita Čivilytė iki šiol nebuvo išleidusi nė vieno solinio albumo. Dainininkė prisipažįsta, kad, užsienyje paprašyta duoti reklaminį "kompaktą", netgi ryždavosi šventam melui – sakydavo, jog įrašus paliko namie.

Išleisti pačios atliekamų dainų albumą Rositą įkalbėjo geras jos bičiulis Žilvinas Žvagulis. "Tiek metų dainuojant juk reikia turėti vizitinę kortelę - albumą", - daugelį metų įkalbinėta pagaliau sutiko dainininkė.

Dainininkės albume “Iš tavo audros” - 12 kūrinių. Kai kurie dainininkės gerbėjams jau gerai žinomi, nes buvo išleisti rinkiniuose ir skambėjo radijo stočių eteryje – tai “Švyturys” (albume yra ir jo remiksuota versija), “Puota karaliui”, “Lopšinė”.

Be jos pačios sukurtų kūrinių, albume yra ir nemažai dainų, kuriuos specialiai jai parašė jaunų Klaipėdos muzikų grupelė, su kuriais Rositą supažindino žinomas kompozitorius Gediminas Rimkevičius. Dainininkės bičiuliai tapę jauni muzikai Aušra Smičiūtė, Mindaugas Putna, Marius Šliauderis, Audrius Janonis prisidėjo prie dainų aranžuočių kūrimo, įrašuose įgrojo įvairių instrumentų partijas, įdainavo pritariamųjų vokalų partijas.

Rositos Čivilytės albume “Iš tavo audros” muzikos gerbėjai ras ir daugiau siurprizų.

"Didžiausia mano svajonė buvo kada nors "šiuolaikiškai" perdainuoti Jurgos ariją iš "Velnio nuotakos". Ir ji pagaliau išsipildė”, - sako populiari dainininkė. Iš garsiosios V.Ganelino ir S.Gedos roko operos “Velnio nuotakos” dainininkė “pasiskolino” ir perdainavo “Jurgos klejones”.

Dar nežinodama, kaip jos pirmąjį albumą priims muzikos gerbėjai, dainininkė jau samprotauja, esą "liaudis mėgsta tokias dainas, kurias ji gali lengvai atkartoti". "Kai tai pavyksta padaryti, vadinasi, ir dainininkas, ir daina geri. O jei per daug sudėtinga, tai ir nepriimtina", - mano R.Čivilytė.

Albumas “Iš tavo audros” buvo pradėtas įrašinėti pavasarį, baigtas – rudens pradžioje. Savo atliekamų dainų, įtrauktų į pirmąjį albumą, stilių pati R.Čivilytė vadina "popsoulu". "Man svarbu, kad albumas nebūtų nugrūstas kur nors į stalčių, o kad būtų klausomas”, - sako atlikėja.